Поділитись:

«На відпочинку за кордоном»: чому Луцька ТВК не може ввести нових депутатів у міськраду

Автор: Максим Косюр |
Середа, 23 серпня 2023, 17:05
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

Луцька територіальна виборча комісія не може ввести нових депутатів у міську раду, бо ніяк не може зібратися на засідання. Адже деякі члени комісії – на відпочинку за кордоном або ж у Закарпатті чи на Світязі.

Про це розповіла голова Луцької ТВК Марія Парфенюк.

Попередньо наступне засідання комісії планують скликати 28 або 29 серпня, проте очільниця достеменно не знає чи збереться кворум (найменша кількість учасників зборів, які мають ухвалювати рішення, – ред), щоб спочатку ввести двох нових членів у комісію, а згодом і ввести депутатів у міську раду.

«Ну, планую десь 28-29 серпня, десь у ці дні буде, але я не знаю як воно буде і чи збереться кворум, чи поприїжджали люди, це не від мене залежить, а від членів комісії. Десь на ці дати я пробуватиму їх зібрати», – каже пані Марія.

Марія Парфенюк, фото зі сторінки у фейсбукМарія Парфенюк, фото зі сторінки у фейсбук

За словами голови, деякі члени комісії перебувають за кордоном, хтось відпочивав у Закарпатті, а ще хтось був на Світязі. Вона також додала, що не зможе за одне засідання ввести і депутатів, і нових членів комісії. Проте, ймовірно, якщо усі будуть на місці, то вони матимуть змогу провести два засідання підряд і за один день таки допустити політиків у міськраду.

Нагадаємо, що Луцька ТВК має ввести наступного за списком депутата у міськраду замість Юрія Моклиці, який зараз захищає нашу державу. Раніше пан Моклиця розповідав, що його наступником у раді може стати депутат від «Європейської солідарності» Андрій Запотоцький, адже він є наступним у списку партії після пана Юрія, і згідно з законом має посісти його крісло. Проте поки невідомо чи погодиться він змінити місце в обласній раді на крісло в міській. Наступною ж в черзі від «ЄС» вже йде Алла Бабула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024
18:35