Поділитись:

У Нігерії на гей-весіллі заарештували понад 200 людей

Четвер, 31 серпня 2023, 03:22
У Нігерії на гей-весіллі заарештували понад 200 людей

Поліція Нігерії заарештувала понад 200 людей на гей-весіллі.

Про це повідомляє CNN, – пише УП. Життя.

Як розповів виданню працівник поліції, за проведення та відвідування одностатевого весілля до відповідальності притягнуть 67 людей. 

Одностатеві стосунки у Нігерії криміналізовані. За вступ у гомосексуальний громадянський союз можуть присудити до 14 років ув’язнення. 

Водночас правозахисна організація Amnesty International Nigeria навела дані про арешт понад 100 учасників церемонії. Вона закликала поліцію відпустити затриманих і припинити це «полювання на відьом».

«У суспільстві, в якому процвітає корупція, закон про заборону одностатевих стосунків все частіше використовується для переслідування, вимагання і шантажу людей з боку співробітників правоохоронних органів та інших представників громадськості», – йдеться у пості Amnesty International Nigeria.

У поліції також заявили, що під час рейду вилучили відеозапис весілля, урочисті сукні для церемонії та низку наркотичних речовин. 

Правоохоронці повідомили, що дізналися про весілля під час патрулювання. Вони зупинили одного з відвідувачів для перевірки.

«Під час допиту він зізнався, що є членом певного гей-клубу і прямував до своїх товаришів на церемонію укладання гей-шлюбу», – розповіли у поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів