Поділитись:

В океані виявили новий вид загадкових бактерій (фото)

Неділя, 10 вересня 2023, 02:59
В океані виявили новий вид загадкових бактерій (фото)

Дослідники з Китайської академії наук виявили зразки раніше невідомих бактерій.

Про це пише Science Alert, – передає Кореспондент.net.

Відкриття назвали Poriferisphaera hetertotropicis. Цей вид належить до типу бактерій, які хоч і недостатньо вивчені, проте зустрічаються буквально по всьому світу, від озер до ґрунтів.

Крім того, за словами вчених, вони відіграють вирішальну роль у перероблюванні вуглецю та азоту.

«Більшість бактерій Planctomycetes були виділені з використанням живильного середовища з низьким вмістом поживних речовин. Тому під час дослідження ми вирішили перевірити, чи дасть змогу використання багатого поживними речовинами середовища культивувати й додатково схарактеризувати членів цього ще вельми маловивченого сімейства. Ми моделювали в лабораторії глибоководні умови та виявили, що новий вид бактерій, штам позначений як ZRK32, зростав швидше, ніж інші культивовані бактерії, і розмножувався інакше. Було виявено, що вони використовували механізм брунькування, де батьківські клітини розвивають бруньки, які потім стають їхніми нащадками - подібного способу розмноження раніше не спостерігалося у планктоміцетів. Це може бути ознакою незвичайних нових умов, за яких і мешкає цей новий вид», – зазначив співавтор дослідження, мікробіолог Рікуан Чжен.

Вважається, що новий вид бактерій унікальним чином взаємодіє з типами азоту й азотним циклом та живе з типом бактеріофага. Останнє і допомагає йому переробляти азот.

В океані виявили новий вид загадкових бактерій (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів