Поділитись:

У Луцьку на березі Стиру встановлять скульптуру для військових (фото)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 13 вересня 2023, 10:30
У Луцьку на березі Стиру встановлять скульптуру для військових (фото)

У Луцьку дозволили встановити скульптуру «Возз’єднання» на території центрального пляжу на березі річки Стир.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Луцькради.

Проєкт облаштування цієї скульптури на центральному пляжі підготували через звернення благодійного фонду «Сучасна Україна».

«Скульптура «Возз’єднання» – символізує сімейні цінності, оптимістичні перспективи України, адже мотивацією воїнів, які нині героїчно боронять інтереси України є не війна, а саме повернення додому, у рідні сім’ї з перемогою, з вірою у мирне майбутнє України», – йдеться у пояснювальній записці.

Скульптура «Возз’єднання»Скульптура «Возз’єднання»

Таку пам'ятку благодійники вирішили облаштувати саме до дня міста. Для цього вони залучили до співпраці скульптора Євгенія Примаченка. Фігури чоловіка та жінки розмістять на різних берегах річки на бетонних паромних переправах, які, як зазначають творці, ніби чекали свого часу пів століття, аби стати частиною туристичної локації міста. Висота скульптур буде трохи більше як 3 метри, а виготовлені вони будуть з кортенівської сталі. Це спеціальний сплав, який попри ефект зістареного заліза має високу міцність та служитиме мінімум 70 років.

Усі роботи з встановлення скульптури проводитимуть за кошти благодійного фонду. Департамент житлово-комунального господарства має провести підготовчі роботи на території пляжу для встановлення пам'ятки.

Нагадаємо: у Луцьку з’явилася нова туристична локація – музейний простір «Окольний замок». Там туристам покажуть відреставровану вежу князів Чорторийських з підземеллями під колегіумом єзуїтів, а також відкриють кілька таємниць та легенд. Вартість вхідного квитка – трохи більше як 100 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024