Поділитись:

Викликає на дуель: у Луцькраді – конфлікт між депутатом та військовим (відео)

Середа, 29 листопада 2023, 20:03
Викликає на дуель: у Луцькраді – конфлікт між депутатом та військовим (відео)

Під час сесії міської ради між депутатом і за сумісництвом головою фракції «Слуга народу» у Луцькраді Романом Бондаруком та військовим (і депутатом Волинської обласної ради) Андрієм Козюрою виник конфлікт. Словесна перепалка почалася під час обговорення проєкту рішення про виділення допомоги воїнам.

Андрій Козюра розповідав депутатам, що необхідно змінити у проєкті рішення, скільки та куди спрямувати коштів. Він нагадав депутатам, що зараз в країні йде війна і потрібно максимально працювати на перемогу та допомогу військовим.

«Ви можете провести тендер на ремонт дороги, а на дрони чомусь ні. Росіяни сильніші, у нас одиниці дронів, ми думаємо, зіб'ють ворожий дрон чи ні. 900 мільйонів лежать на спецрахунках міської ради, чому вони не використані?» – дорікнув владі Козюра.

Опісля він заявив, що якщо чинна влада не почує військових, то вони діятимуть радикальніше. Депутат Роман Бондарук вигукнув до військового з питанням, чи це погроза й у них зав'язалася словесна перепалка. Андрій Козюра у жорсткій формі запросив Романа Бондарука приєднатися до нього на передову й на власному досвіді відчути бойові дії. Депутат Бондарук намагався відповісти на цю пропозицію, але військовий сказав йому «закрити рота».

Вже на завершення сесійного засідання депутат вирішив прокоментувати слова Козюри. Він назвав такі погрози неприпустимими й заявив, що такими діями Козюра відкрив ящик Пандори. На думку депутата міськради, погрози під час ухвалення рішення неприпустимі й має бути дискусія.

«Сьогодні в нашій раді стався небезпечний інцидент. На мою думку, наша визвольна українська боротьба почалася з того, що ми хочемо вільно думати і дискутувати про будь-які проблеми у нашому суспільстві. Але, на моє переконання, Андрій Григорович (Козюра, – ред.), я не хотів би давати його особистим якостям характеристики, тому що багато хто з вас його знає, але він відкрив ящик Пандори. Шановні колеги, ви вважаєте правильним, коли не дай Боже під дулом автомата чи під погрозами депутати мають приймати будь-які рішення? Я вважаю, що це неправильно і наша задача на сьогодні в дискусії знайти оптимальне рішення», – казав Бондарук.

Крім того, Бондарук запросив військового «у спортивний зал», щоб з'ясувати, хто з них сильніший. Також він додав, що не Козюрі вирішувати, кому воювати і кому служити, бо для цього, зазначає депутат, в Україні є спеціальні органи – ТЦК та Генеральний штаб.

«Якщо Андрій Козюра хоче позмагатися зі мною в силі, то я запрошую його в зал і ми вияснимо, хто там сильніший, і хто кого хоче закрити. Я в такому віці, який дозволяє дискутувати, а не погрожувати чи закривати рот. Я можу говорити про будь-які речі, які відбуваються в міській раді: про бюджет, про Збройні сили України. Не Андрію Григоровичу і не декільком солдатам вирішувати, де служити, що робити й кому бути готовим. Я не боюся так говорити, мене не залякають ні він, ні люди, які з ним прийшли. Це була чиста маніпуляція. Істина може зародитися лише в дискусії», – каже Роман Бондарук.

Згодом Андрій Козюра жорстко відповів Роману Бондаруку.

Нагадаємо: у Луцьку охорона міської ради не пускала активістів на сесійне засідання, хоч, відповідно до закону, вони мають проходити туди без перешкод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
09:35
15 березня 2024
12:02
08 лютого 2024
17:00
08 січня 2024
12:29
21 грудня 2023
11 грудня 2023
09:00
01 грудня 2023
09:14
30 листопада 2023
14:04
10:45