Поділитись:

Мер Луцька Поліщук не хоче відкритості щодо закупівель військовим, – активісти (відео)

Понеділок, 08 січня 2024, 12:29
Мер Луцька Поліщук не хоче відкритості щодо закупівель військовим, – активісти (відео)

Луцький міський голова Ігор Поліщук не відповідає на запити військових та не є повністю прозорим у питанні закупівель для армії.

Про це розповів активіст ініціативної групи «Дрони замість бруківки» Сергій Рижков, йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Чергова мирна акція відбулась на Театральному майдані у Луцьку 6 січня. Небайдужі лучани зібралися, аби обговорити свої подальші дії, як удосконалити процес виділення коштів на наших воїнів. На цих зборах вкотре згадали за запити від військових та їхнє виконання, бо ж гроші у бюджеті заклали, проте реалізація коштів не тішить.

«Зараз міський голова одноосібно приймає усі рішення. Така зараз ситуація. Ми зробили цю робочу групу, але сама робота нам не дуже подобається. У міській раді не відповідають військовим на запити. Я вважаю, що при такій сумі 500-700 мільйонів, можна було б посадити людину, яка буде відповідати. Прийшов запит від хлопців і вони чекають місяць. Добре, якщо там з ними хтось зв'яжеться, а якщо ні...», – розповідає Сергій Рижков.

Сергій РижковСергій Рижков

Активісти запевняють, що будуть пропонувати інші варіанти, аби запитів від захисників не губилися у стінах мерії і їх виконували.

У них немає структуризованого нічого, у них все розкидано, хаос. Зараз йдемо до міського голови й кажемо, що нам так не підходить, давайте структуризувати і робити базу, бо війна йде вже два роки та, напевно, пройде ще стільки ж», – зазначила активістка Юлія Ютовець.

Юлія ЮтовецьЮлія Ютовець

Разом з тим Сергій Рижков наголошує, що військові все ж мають надсилати запити:

«Дивіться, ми як громада можемо купувати і трали, і трактори... Ми можемо купувати багато різного», – каже активіст.

Згадав він і за дрібні запити від війська. За його словами, уже є чимало дрібних прохань від військових, які меря може виконати. Як приклад він зазначив, що вже має близько 150 запитів на закупівлю лопат або ж коліс та акумуляторів.

Депутатка Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій переконана, що такі акції допомагають чути активістів, воїнів, а також їхні родини.

«Кошти по програмі, як ми знаємо, передбачені чималі – 1,5 мільярда гривень. У бюджеті на сьогодні вже закладане трохи більше як 300 мільйонів. Ми чекаємо залишки за 2023 рік. Ми хочемо додати ці кошти, які можна вже використовувати. Дуже важливо не втрачати цей час, а почути усі проблеми і зрозуміти, чи люди працюють у правильному напрямку», – повідомила Алла Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій

Люди виходять на акції лише з однією метою – пришвидшити перемогу, а для цього треба спрямувати усі зусилля на забезпечення армії всім необхідним. Попри те, що такі акції нечисленні, однак результат вони мають.

Нагадаємо: 2023 рік був доволі насичений на політичні події у місті, які не оминули очільника Луцька Ігоря Поліщука. Якщо початок року був більш-менш спокійним у кар'єрі мера, то його закінчення запам'ятається надовго. Адже тут і скандали довкола військових, кабальні схеми на оренді котельні та мирні акції протесту з активістами. У які скандали потрапляв очільник громади читайте за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів