Поділитись:

Не допомогла хворому пасажиру: луцьку водійку тролейбуса звинуватили у халатності (фото)

П'ятниця, 12 січня 2024, 20:22
Не допомогла хворому пасажиру: луцьку водійку тролейбуса звинуватили у халатності (фото)

У вівторок, 9 січня у тролейбусі, який рухався за маршрутом № 15, знепритомнів чоловік. Пасажири в паніці намагалися допомогти постраждалому та викликали швидку. Але декого з них обурила поведінка водійки. 

У соцмережах, 11 січня, лучанка Олена опублікувала пост про те, що стала свідком інциденту, як в тролейбусі біля зупинки «Готель «Лучеськ» стало зле чоловікові. З її слів, небайдужі пасажири кричали про допомогу та просили зупинити транспорт, але водійка не звертала увагу та зупинилася на кінцевій зупинці, на вулиці Дубнівська, а пізніше вийшла та почала лагодити пантограф, – розповідає ВСН.

«Ні аптечки, ні допомоги, ні води – жодних дій вона не вчинила і навіть не поцікавилась, що трапилось. Просто їхала, потім вийшла і пішла лагодити роги», – написала жінка у соцмережах і додала, що той був військовим.

У КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» цей виклик підтвердили.

«Виклик був на Київський Майдан, на початку вулиці Дубнівська, де відбувається відстій тролейбусів. Пацієнта було госпіталізовано в міську клінічну лікарню», – повідомили медики.

Натомість в ЛПЕ розповідають, що після цієї ситуації провели розмову з водійкою і переконують: написане лучанкою у соцмережах – не зовсім правда.

Відомо, що тролейбус рухався за 15 маршрутом. О 18:20 пасажири звернули увагу, що один із пасажирів, який сидів спиною до водійки, почав сповзати з місця. Пасажири надали йому першу допомогу, а водію ніхто не повідомив про те, що чоловіку в салоні зле, ніхто не просив аптечку чи зупинити тролейбус, переконують на підприємстві.

«Пасажир побачив, що в чоловіка відбувається епілептичний приступ, той поклав його на землю. В той же час інший пасажир викликав швидку і підійшов до водійки, аби запитати на якій вулиці зараз знаходиться транспорт, на що пані водій відповіла пасажиру. Було ухвалене рішення, що швидка підʼїде до зупинки біля Київського майдану, як вʼїжджати на вулицю Дубнівська. Після цього водій пришвидшила рух і оголосила пасажирам, що тролейбус рухатиметься до Київського майдану.

Коли водійка підʼїхала до Київського майдану і повернула в сторону вулиці Дубнівська, вона зупинилася, тоді всі пасажири вийшли на зупинці, а водіка відʼїхала ще на сто метрів від зупинки з непритомним, оскільки на той момент швидка ще не прибула. Швидка підʼїхала о 18:32», - інформують на підприємстві.

Не допомогла хворому пасажиру: луцьку водійку тролейбуса звинуватили у халатності (фото)Не допомогла хворому пасажиру: луцьку водійку тролейбуса звинуватили у халатності (фото) 

Пантограф, переконують, лагодила водійка вже після приїзду медиків, а сама вона після того випадку знаходилася в шоковому стані.

До слова, на підприємстві кажуть, що чоловік був одягнутий у помаранчеву куртку та вʼязану шапку, як цивільний пасажир, тому чи був він військовим - невідомо.

Також на підприємстві повідомили, що у кожного водія тролейбуса є аптечка з усіма необхідними ліками. Не виняток - і згаданий тролейбус.

«В той день, 9 січня до нас ніхто не звернувся, хоча є диспетчерський телефон, куди можна подзвонити, якщо стався якийсь інцидент. Ця водійка дуже відповідальна, професіонал своєї роботи, за всі роки роботи в неї не було жодної аварії, людина дуже скрупульозно відноситься до своєї роботи», – зауважили у ЛПЕ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
09:27
24 квітня 2024