Поділитись:

Шулерство мера Поліщука, або Як за місяць витратити понад 840 млн з бюджету Луцька (відео)

П'ятниця, 19 січня 2024, 13:15
Шулерство мера Поліщука, або Як за місяць витратити понад 840 млн з бюджету Луцька (відео)

У Луцькій міській раді за один місяць витратили понад 842 мільйони гривень вільних залишків, які мер Ігор Поліщук обіцяв спрямувати на допомогу воїнам.

Про це повідомила депутатка міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій на своїй фейсбук-сторінці.

«Виявляється, Луцька міська рада, коли захоче, вміє дуже швидко й вміло витрачати гроші бюджету. На початку грудня 2023 року на бюджетних рахунках була сума в понад 850 мільйонів вільних залишків, на які були великі надії й сподівання, зокрема наших військових. Саме мер Поліщук на грудневій сесії обіцяв спрямувати додатково близько 600 мільйонів гривень з цих залишків на підтримку ЗСУ у 2024-му році», – пише Алла Надточій.

Залишок коштів на рахунках міської ради станом на 1 грудня 2023 рокуЗалишок коштів на рахунках міської ради станом на 1 грудня 2023 року
 

Залишок коштів на рахунках міської ради станом на 31 грудня 2023 рокуЗалишок коштів на рахунках міської ради станом на 31 грудня 2023 року

Депутатка додає, що всього за один місяць (грудень 2023 року), у міській раді так захопилися витрачанням грошей, що примудрилися витрати понад 842 мільйони гривень. Зауважимо, що це близько чверті від загального бюджету громади, який становить 3,5 мільярда гривень.

Зараз же вільних залишків лишилось трохи більше як 366 мільйонів, і ці кошти, за словами обраниці, не усі підуть на допомогу воїнам.

«Дивно, що керівник міста знає, як за місяць витратити 840+ млн грн на усе, що завгодно, але за пів року не зміг витратити 250 млн грн на підтримку наших ЗСУ, які були виділені у 2023-му...», – резюмує Алла Надточій.

Також вона додала відео, де мер під час грудневої сесії розповідає, що після погашення обов'язкових платежів, 600 мільйонів вільних залишків підуть на армію. Але вже у січні ми бачимо іншу картину – міська рада на чолі з Поліщуком за один місяць дуже оперативно змогла витратити понад 842 мільйони.

Нагадаємо: луцький міський голова Ігор Поліщук не відповідає на запити військових та не є повністю прозорим у питанні закупівель для армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів