Поділитись:

Як у Луцьку зустріли 4 Героїв, повернених з російського полону (відео)

П'ятниця, 01 березня 2024, 18:19
Як у Луцьку зустріли 4 Героїв, повернених з російського полону (відео)

Богдан Озімок, Олексій Коваль та брати Павло й Анатолій Романіки повернулися до рідної Волині. Усі четверо були в російському полоні з травня 2022 року. Звільнили з полону волинян 31 січня.

Про це розповідає телеканал «Конкурент TV».

«Ці всі чотири хлопці служили в 2 окремому стрілецькому батальйоні. Потрапили у полон, однак, дякувати Богові, сьогодні ми їх зустрічаємо на нашій рідній землі», – розповіла пресофіцерка Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук. 

Усі військовослужбовці є добровольцями, які у перші дні повномасштабного вторгнення стали на захист України. У травні 2022 року їх батальйон в повному складі відправили виконувати бойові завдання в Донецьку область. І першим з них була оборона міста Лиман, куди росіяни на той час кинули всі можливі сили та засоби. 23 травня 2022 року під час наступальних дій ворога біля Лиману наші воїни потрапили у полон. 

Волинян звільнили в рамках масштабного обміну військовополоненими 31 січня, коли на рідну землю повернули 207 воїнів. І тепер після реабілітації волиняни нарешті готові їхати у свої домівки до рідних. 

Затамувавши подих, не міг нарешті дочекатися, коли приїде тато, син Олексія Коваля, Віктор. Рідні чекали чоловіка довгих 19 місяців. Каже, що з татом зв'язку не було. Коли дізнався, що тата звільнили, то була тільки радість, додає хлопець. Фізичний стан Олексія Коваля, каже, більш-менш нормальний. 

50-річний Олексій Коваль із села Ясинівка Луцького району. Зізнається: найперше, що зробить – обніме дружину. Каже, що вона до нього приїжджала в Дніпро, коли волинянин був на реабілітації. Ниточкою надії у полоні були думки про сім'ю, каже Олексій. 

В цей день до своїх близьких повернулися і брати Романіки – 47-річний Анатолій та 44-річний Павло. Обидва чоловіки – жителі міста Рожище. Анатолій каже, що вдома чекають мама, дружина та син. Найбільше, ділиться Анатолій, хвилювався за маму, адже вона вже в поважному віці, і для неї перебування сина у полоні стало надзвичайно сильним випробуванням. 

Четвертий звільнений волинянин, який нарешті їде у рідне Рожище, 41-річний Богдан Озімок. 

Звільнених Героїв зустрічали рідні та побратими, серед них і військовий Андрій Мерчук, якого звільнили з пекла російського полону у квітні 2023 року. 

«Я всіх чекав. Це наш батальйон. Ми разом були попали у полон. Я теж з полону звільнився», – каже військовий. 

Додає, що найкраща реабілітація для воїнів – рідні стіни й близькі люди поруч. 

До слова, у рамках обміну полоненими 31 січня звільнили 6 волинян. Наразі до своїх рідних повернулися четверо, адже ще двоє – 50-річний Микола Гойдало з села Низкичі Володимирського району та 38-річний Віталій Герасимик із села Будятичі Поромівської громади перебувають на реабілітації.

Деталі – у сюжеті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024