Поділитись:

У Луцькій стоматполіклініці працівники скаржаться на цькування

Понеділок, 18 березня 2024, 20:30
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Працівники Луцької стоматполіклініки порушили питання підбору кадрів у медичному закладі. Бо ж, за їх словами, в установі є люди, які можуть працювати не зовсім законно.

Про це йшлося під час зборів трудового колективу КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» у середу, 13 березня, на яких побували й журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент».

Понад годину працівники поліклініки обговорювали проблемні питання щодо організації роботи поліклініки. Зауважимо, що пристрасті довкола закладу почали вирувати з появою у ньому чинної директорки Любові Яковчук. Вона обійняла цю посаду, ймовірно, за сприяння мера Ігоря Поліщука. Хоч і сама це всіляко заперечує. Ба більше, Яковчук оточила себе людьми, які можуть бути пов'язані із керманичем міста паном Поліщуком. Однією з цих людей, ймовірно, є пані Ірина Кудря, поява якої сколихнула працівників стоматполіклініки.

Любов ЯковчукЛюбов Яковчук

Нагадаємо, що після призначення Любові Яковчук на посаду директорки, у Луцькій стоматполіклініці чомусь одразу виникла необхідність взяти на роботу фахівця зі зв'язків з громадськістю. І тут пані Любов взяла у колектив Ірину Кудрю, яка не один рік була телеведучою на каналі «Аверс», а також працювала у благодійному фонді відомого олігарха, від політсили якого й балотувався мер Ігор Поліщук на місцевих виборах.

Питання щодо роботи пані Ірини порушив медичний директор закладу Сергій Мойсік під час зборів трудового колективу.

«Ще таке питання. Які трудові відносини у нас з Іриною Кудрею? Вона у нас штатний працівник чи працює по договору цивільно-правового характеру? Яка у вас посада? Як ви в нас працюєте?» – поцікавився він у директорки Любові Яковчук та безпосередньо у пані Ірини.

Сергій МойсікСергій Мойсік

Директорка відповіла запитанням на запитання і поцікавилась у пана Сергія, які взагалі він знає трудові відносини. Ірина Кудря ж заявила, що її на роботу брав не медичний директор, тому відповідати на його запитання не буде. Працівників також зацікавила заробітна плата пані Ірини, із залу пролунала цифра в 70 тисяч.

«Я не буду відповідати вам ні про 70 тисяч, ні про інше. Надішліть, будь ласка, запит і ми вам відповімо», – сказала Ірина Кудря.

Ірина Кудря, фото із соцмережІрина Кудря, фото із соцмереж

Сергій Мойсік зауважив, що певні ознаки, а саме: фіксована оплата, присутність повний робочий день, наявність робочого місця, дають підстави вважати, що Ірина Кудря працює за трудовим договором. Але оскільки працівники стоматології не фахівці у трудовому законодавстві, додав Мойсік, то для інспекційних роз'яснень з цього приводу вони звертатимуться в управління з пенсійної діяльності у Волинській області та Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці.

Окрім того, медичний директор поцікавився в Ірини Кудрі, якщо вона працює в закладі за договором ЦПХ, то на який тоді обсяг робіт її наймали.

«Акти виконаних робіт у бухгалтерії, надайте запит і вони вам нададуть, як і ваші документи всі...», – відповіла Ірина.

Після цього із залу пролунало інше питання – чи платить вона оренду медичному закладу, бо ж, за словами працівників, має свій власний кабінет, який, до слова, знаходиться одразу навпроти кабінету директорки Любові Яковчук. Але на це запитання відповіді не пролунало.

Медичний директор Сергій Мойсік каже, що така робота пані Ірини може мати ознаки трудового договору, а за підміну цих понять передбачена відповідальність у вигляді штрафу.

Голова профспілкового комітету Віктор Болеславович звернув увагу на іншу проблему, яка турбує молодший медичний персонал. Вони скаржаться, зі слів пана Віктора, на мобінг (систематичні тривалі умисні дії або бездіяльність роботодавця, окремих працівників або групи працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження честі та гідності працівника, його ділової репутації, – ред.)

«Я не буду прізвищ називати, але медсестри скаржаться на мобінг. Якісь реферати, неправильно звернулись до Кудрі... Це ж взагалі... Це цирк... У нас же не тюрма тут чи тюрма?» – сказав голова профспілкового комітету.

Віктор БолеславовичВіктор Болеславович

Зауважимо ще раз, працівники кажуть, що їх булять (агресивна та вкрай неприємна поведінка, що супроводжується постійним фізичним і/або психологічним тиском, – ред.) за те, що вони якось неправильно звертаються до пані Ірини. Проте ніякої реакції на ці слова ні від директорки Любові Яковчук, ні від Ірини Кудрі не було.

Опісля палких дискусій колектив взявся голосувати за висловлення недовіри до чинної директорки. Більшість з присутніх підняли руки за те, аби недовіру таки висловити.

Нагадаємо: під час зборів трудового колективу КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» лікарі розповіли, що їх в повному обсязі не забезпечують матеріалами для роботи й вони змушені купувати їх за власні кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів