Поділитись:

На Волині ввечері 23 квітня вводять графіки обмеження електроенергії

Вівторок, 23 квітня 2024, 13:53
На Волині ввечері 23 квітня вводять графіки обмеження електроенергії

На Волині ввечері діятимуть графіки обмеження споживання електричної потужності (ГОП) в обсязі трьох черг – енергетична система потребує підтримки і допомоги.

Про це повідомила у телеграмі пресслужба «Волиньобленерго».

У вівторок, 23 квітня, з 18:00 до 22:00, на території області діятимуть графіки обмеження споживання електричної потужності в обсязі трьох черг.

Енергетики наголошують: ГОП – це не графіки відключень і до населення вони не застосовуються. ГОП – обмежувальний захід, що впроваджується для підприємств, якщо в енергосистемі виникає загроза порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності.

Рішення про запровадження графіків ухвалює НЕК «Укренерго» і доводить до обов’язкового виконання оператору системи розподілу.

Отримавши відповідне розпорядження, у «Волиньобленерго» індивідуально повідомляють юридичних споживачів, які залучені до цих графіків, про величину обмеження споживання електричної потужності.

Наразі енергетична система потребує підтримки і допомоги. Побутових споживачів просять раціонально використовувати енергоємні прилади в пікові години: вранці з 7:00 до 10:00 і ввечері з 18:00 до 22:00.

На Волині ввечері 23 квітня вводять графіки обмеження електроенергії

Нагадаємо: енергетики визначили чотири умови, за яких на всій території України можуть бути запроваджені погодинні графіки відключення світла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів