Поділитись:

У луцьких школах вимагають «не вітати одну стать в якийсь день» (петиція)

Четвер, 09 вересня 2021, 13:40
У луцьких школах вимагають «не вітати одну стать в якийсь день» (петиція)

До Луцької міської ради звернулися з вимогою, аби департамент освіти заборонив вітати у школах хлопців 14 жовтня, а дівчат – 8 березня.

Відповідну петицію розмістила на сайті E-Dem особа невідомої статі під ніком «Процвітання».

Нижче подаємо текст звернення без змін:

«Звертаюсь разом зі свідомими батьками, аби департамент освіти міської ради надав рекомендації навчальним закладам не вітати хлопців з 14 жовтня, а дівчат з 8 березня. Тільки така установка зверху спрацює: такі ж рекомендації директори видадуть головам батьківських комітетів, а ті, в свою чергу, донесуть батькам, яким дуже хочеться, щоб їхні діти отримали подарунки.

Вітати 14 жовтня хлопців – неповага до суспільства, до бійців та бійчинь, до загиблих на війні, до жінок, до цього дня загалом, який цьогоріч став Днем захисників і захисниць України, тобто офіційно перейменований Верховною Радою.

Вітати 8 березня дівчат – радянський пережиток і також неповага до тих, хто досі вибрює права в усьому світі, в тому числі, в Україні.

Нині, коли вітають з цими "святами" (а таке є практично в усіх школах), насаджують думку дітям, що хлопці мають бути "мужніми, сильними, захищати", дівчата ж мають бути "чарівними, ніжними, берегти домашнє вогнище". Тобто нашим дітям з маленьких років нав'язують викривлені цінності. Чому дівчата не можуть бути сильними, а хлопці - оберігати сімейне вогнище? І взагалі, чому багатьом людям так хочеться з чимось вітати тих бідних дітей?

Упевнена, що сучасні діти, підлітки мають кращий доступ до інформації і вміють її фільтрувати, і з часом вони зрозуміють, яку викривлену думку насаджували їм їхні ж батьки. То чому дорослі не можуть справитись з елементарним - з відсіюванням зерна від полови? Не потрібно вітати хлопців 14 жовтня, а дівчат з 8 березня. І заборона на це має бути зверху, поки не пізно.

Є багато інших днів, у тому числі, міжнародних, є дні народження, врешті-решт.

В усій цій ситуації ті батьки, які розуміють розвиток суспільства і є свідомими, не можуть переконати більшість, тому що в батьківських чатах ставлять на голосування питання "Ви за чи проти вітань?", туди приєднуються десятки родичів, і всі проголосовують "за".

Якщо департамент освіти видасть певні рекомендації не вітати одну стать в якийсь день, таким чином можна зрушити з місця цю багаторічну проблему».

Аби петицію розглянули у міській раді, вона має набрати щонайменше триста підписів протягом 14 днів. На момент публікації новини під петицією підписалися п'ятеро осіб.

Нагадаємо, у Луцьку просять унормувати правила користування електросамокатами і зобов'язати мунвартівців стежити за їх дотриманням. Петицію на сайті e-dem зареєстрував Андрій Вілюк 6 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
27 березня 2024
21 березня 2024
18 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
08 березня 2024