Поділитись:

Діти 90-х святкували Новий рік по-іншому

Вівторок, 12 грудня 2017, 07:40
Діти 90-х святкували Новий рік по-іншому

Дитинство дітей, які народилися в 90-х роках, ще вважається крутим. В них не було комп'ютерів, інтернетів, а телефони у перших тогочасних "мажорів" з'явилися у 7-8 класах. І то Нокії-Сіменси. На них хіба можна було поліфонічний рінгтончик послухати, погратися в змійку чи поскладати ящичка до ящичка. Але це тоді вважалося піком "модності".

Взимку ніхто не соромився ходити в шапці, адже сковзатися весь день на шматку лінолеуму чи санках без головного убору з балабоном було б дуже холодно. Хоча однієї штуковини в тому дитинстві соромилися – рукавиць на резинці. Так-так, дехто ще в них ходив. І аби їх не губити, мами пришивали до них резинку. Ох, яка то складна система була.

В школі на перервах ми грали в сніжки, а не сиділи в інтернеті, на уроках списували із заздалегідь підготовлених шпаргалок, а не вікіпедії. В деяких класах, були дерев'яні дошки, на яких писали крейдою і натирали милом, аби не писати контрольних.

В Миколая і Діда Мороза діти 90-х просили конструктор, книжечку з гарними малюнками, яку потім вивчали напам'ять, олівці, розмальовки. Тішилися від повнюсіньких картонних коробок із цукерками, які з роботи приносили батьки. Потім навіть деякі обгортки, які видавалися дуже гарними, колекціонували. Носилися із пакетиками мандаринок і через кожні 10 хвилин перераховували їх, чи бува брат чи сестричка не "вкрали" солодкий фрукт.

А після ночі, коли приходив Святий Миколай, здавалося, вся школа гула розповідями про те, якими ж подарунками він потішив і чи приніс комусь різочку.

Сучасним дітям не зрозуміти того кайфу, коли ти в новорічну ніч розпаковуєш подарунок і від радості кажеш: "Ну, як той Дід Мороз вгадав, що я хочу саме це". І, не дивлячись на батьків, які тишком-нишком посміхаються, повністю занурюєшся в свої дитячі забавки із новими подаруночками.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів