Поділитись:

У 2018 році капітально відремонтують найгірші двори Луцька (список)

П'ятниця, 26 січня 2018, 10:52
У 2018 році  капітально відремонтують найгірші двори Луцька (список)

У Луцькій міськраді обговорили перелік прибудинкових територій, які планують капітально відремонтувати у 2018 році.

У переліку з 64 дворів є двори, щодо яких планували капремонт ще у 2017 році. Про це йшлося 26 січня під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Однак начальник департаменту ЖКГ Юрій Крась сказав, що вони встигають зробити 30 дворів в рік. Із його слів, є момент, що в проекті рішенні може фігурувати одна прибудинкова територія, а на практиці до цієї прибудинкової належать 4-5 будинків.

Він додав: щоби завершити ті двори, які торік не були зроблені, треба 27 мільйонів гривень, а є лише 15 мільйонів. Якщо будуть фінансові можливості в міста, то зроблять і більше прибудинкових, – зазначив він.

Депутат Микола Яручик поцікавився, чи був комплексний підхід до відбору територій, які ремонтуватимуть у 2018 році і чи будуть зараховані в цей перелік прибудинкові з бульвару Дружби Народів.

Юрій Крась сказав, що оглядали двори представники департаменту ЖКГ разом з керівництвом міста. З оглянутих територій обрали ті, які перебувають в найгіршому стані.

Мешканець з будинку на вулиці Воїнів Інтернаціоналістів, 1 сказав, що їхня невеличка прибудинкова територія потребує капремонту. Оскільки там повністю знищені тротуари і двір загалом.

Депутат Костянтин Петрочук просив поставитися з розумінням до списку. Адже всіх прибудинкових територій багато, і всіх все одно не встигнуть зробити.

Він додав, що ставка при формуванні списку робилась й на те, щоб охопити найгірші двори, які є на округах без депутатів.У 2018 році  капітально відремонтують найгірші двори Луцька (список)У 2018 році  капітально відремонтують найгірші двори Луцька (список)

Нагадаємо: у липні 2017 року ІА "Конкурент" довело, що на округах без депутатів ремонтують втричі менше прибудинкових територій та будують вчетверо менше спортивних майданчиків.

Згодом Андрій Покровський підготував проект рішення, який сприятиме вирішенню цієї проблеми та допоможе відновити соціальну справедливість у місті.

Під час вересневої сесії Луцькради його ініціативу підтримала більшість обранців громади, а вже у листопаді було затверджено порядок розподілення коштів. На кожен із 12-ти "порожніх" округів закладено по 400 тисяч гривень (по 200 тисяч гривень у 2018 році та по 100 тисяч – на 2019 і 2020 роки).

ЧИТАЙТЕ ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ОКРУГИ БЕЗ ДЕПУТАТІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів