Поділитись:

Vox populi: назвали улюблені місця відпочинку в Луцьку (фото)

Неділя, 15 липня 2018, 20:00

"Луцьк – приємне відкриття!" Це для туристів. Лучани ж давно обрали улюблені місця для відпочинку. Комусь подобаються сучасні розважальні центри, хтось захоплюється архітектурою Старого міста, а інші милуються неймовірною природою – кожен знайшов свій затишний куточок.

Про те, які локації стали особливими для лучан, "Конкурент" запитав у містян.

Ірина та Олександр:

Улюблених місць в Луцьку багато. В парку можна гуляти. В нас в Луцьку гарні місця в Старому місті, щоправда, зараз там рідше гуляємо. Раніше гуляли біля будинку Голованя, гуляли просто в Старому місті біля замку. Зараз – частіше в парку, тому що дуже гарно його зробили. Зоопарк там крутий! Ось так.

Антон Бугайчук:

Мабуть, буду банальним, перше улюблене місце – Старе місто, тому що на фоні банальних сірих коробок, якихось будинків зі скла це щось як мінімум оригінальне, це те, що нас вирізняє. І це насправді круто. Друге – це всі локації біля Стиру: там, де є зелень, там, де є вода, природа... Я люблю фотографувати, тому люблю це – десь трошки втекти зі стандартних міських вулиць. Якось так.

Ельміра і Влад:

Найбільше люблю гуляти в парку, там, де парасольки світяться. Дуже подобається замок Любарта і місцевість біля нього – там доволі прибрано, охайно. І взагалі подобається весь Луцьк.

Рома:

Ми любимо просто гуляти – в дворі, в парку 500-річчя, в парку Лесі Українки. Подобається архітектура Старого міста – замок Любарта, "Будинок з химерами".

Людмила:

Це, звичайно ж, вулиця Лесі Українки, там круто гуляти – якась своя атмосфера, кава... І там по праву сторону в провулку після аптеки є будинок, де зупинявся Петро І. Нині там чи то кафе якесь, чи ресторан, але є табличка. Також мене приваблюють ці маленькі скверики із дещо дивакуватими статуетками чи камінцям. Ще дуже дуже люблю чи то сквер, чи що, із задньої сторони замку Любарта – там є таке непримітне місце, де багато величезних каменюк в два зрости людини. Не знаю чому, але там мені подобається, і почуваюся спокійно. Це неподалік тюрми. Ще дуже люблю гуляти вулицею, що веде до "Будинку з химерами", де кірха і синагога. Надзвичайно круте місце – це оглядовий майданчик на Львівській, це крутезне місце. І якщо обирати "Сіті Парк" чи центральний парк, то оберу "Сіті Парк".

Лєра і Дмитро:

Зрозуміло, Старе місто подобається. Старе місто в нас дуже маленьке, але гарне. Але воно мало розрекламоване, мало хто про нього знає. От, наприклад, якщо взяти Львів, то він дуже розрекламований, але він не настільки гарний, як, наприклад, Івано-Франківськ і Чернівці. От Чернівці набагато гарніше місто, ніж Львів, але воно значно менше розрекламоване. А в нас взагалі ні влада, ніхто не хоче рекламувати наше місто. У нас є, на що подивитися: собор Петра і Павла, замок... Але немає реклами достойної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VOX DEI: ОСОБЛИВІ МІСЦЯ У ЛУЦЬКУ

Надрукувати
мітки:
коментарів