Поділитись:

У Луцьку експериментуватимуть зі смородом (відео)

Вівторок, 17 липня 2018, 14:20

Проблеми смороду в Луцьку та подальші дії щодо його ліквідації обговорили під час прес-конференції 17 липня.

На заході радник Луцького міського голови Ігор Поліщук акцентував увагу на ТОВ "БІО ПЕК", який, на думку влади, продовжує зливати відходи на поля фільтрації.

Також радник назвав основні причини смороду в місті:

  • Підключення зливових каналізацій багатоквартирних будинків до фекальних каналізацій міста.

Завдяки залученню ТОВ "Волиньхімконтроль", виявилося, що такий факт зафіксовано на вулицях Арцеулова, Гулака-Артемовського та проспекті Грушевського. Минулої п'ятниці відбулися переговори із забудовником, який повинен цю проблему ліквідувати за власний кошт. Однак таких випадків, на думку влади, у місті є чимало.

  • Злив фекалій з приватних будинків, які розташовані на березі річки Сапалаївки, в інші водойми.

На сьогодні там проводиться робота працівниками "Луцькспецкомунтранс". Виявляється, ці незаконні врізки в Сапалаївку власники приватних домоволодінь виводять в річку для того, щоб не робити каналізацію.

  • Робота заводу ТОВ "БІО ПЕК" та злив мелястої барди на поля фільтрації.

Раніше були відсутні скарги на мікрорайоні Вересневому, але вони нещодавно поновилися. Зі слів Поліщука, відео- і фотодокази того, як зливали мелясту барду на поля фільтрації із заводу "БІО ПЕК", були зафіксовані і працівниками відділу екології.

  • Підключення фекальних каналізацій приватних домоволодінь і каналізацій суб'єктів господарської діяльності до зливової каналізації міста.

Також самовільні зливи в каналізаційну мережу міста.

  • Злив заборонених речовин у каналізації підприємств.

Аби побороти неприємний запах у місті, була створена комісія з дослідження підключень до зливових каналізацій багатоквартирних будинків до фекальної каналізації. До кінця серпня ця комісія має дати свої висновки, аби потім працювати із забудовниками та усунути цю проблему. Також продовжуються дослідження зливів у річку Сапалаївку. До того ж проведено комплексні хімічні дослідження каналізаційної мережі міста та розробляються нові правила збирання стічних вод.

Під час заходу продемонстрували дію препарату для знезараження каналізацій та усунення запаху.

Хімічний експеримент провів директор ТОВ "Волиньхімконтроль" Валентин Данилюк.

"Ми дійсно підібрали препарат на основі концентрованого гіпохлориту натрія марки Е", – уточнив директор підприємства та показав дію засобу.

Завдяки своїм властивостям речовина здатна перетворювати неприємний запах на запах хлору. Нині препарат тестують на ефективність, однак невдовзі планують застосовувати на найбільших каналізаційних станціях міста та запевняють, що неприємний запах зникне.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
17 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
19:34