Поділитись:

В Україні хочуть заборонити будувати зупинки без захисних огороджень

П'ятниця, 20 квітня 2018, 18:43

В Україні пропонують заборонити проектування зупинок громадського транспорту без спеціальних захисних огороджень.

Про це розповів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе, – повідомляє "Урядовий портал".

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема пропонує заборонити проектування зупинок громадського транспорту без спеціальних захисних огороджень перильного типу. Відповідні зміни містяться у новому проекті ДБН В.2.3-5:20ХХ "Вулиці і дороги населених пунктів".

"У діючому ДБН щодо вулиць і доріг ніяк не передбачена безпека пасажирів на зупинках громадського транспорту, немає окремих огороджень чи захисних елементів. На жаль, через це часто трапляються наїзди або навіть аварії на зупинках. Тому у новому ДБН ми передбачили проектування спеціальних перильних огороджень на під'їздах до зупинок. Це те, що має бути обов'язково", – сказав Лев Парцхаладзе.

З його слів, це сприятиме підвищенню безпеки пасажирів під час очікування громадського транспорту на зупинках та мінімізації можливих наїздів чи аварій.

Згідно з новим ДБН, такі огородження мають проектуватися відповідно до ДСТУ Б В.2.3-11 "Огородження дорожнє перильного типу. Загальні технічні умови".

Також заступник Міністра підкреслив доцільність використання позитивного іноземного досвіду у посиленні безпеки пасажирів.

Новий проект ДБН щодо вулиць і доріг розроблений на заміну аналогічного ДБН 2001 року і буде затверджений найближчим часом.

Надрукувати
мітки:
коментарів