Поділитись:

В Україні можуть скасувати щорічні медогляди для держслужбовців

Середа, 20 червня 2018, 21:02
В Україні можуть скасувати щорічні медогляди для держслужбовців

Проект наказу, який скасовує щорічні профілактичні медогляди в держслужбовців, відправили на підписання.

Про це у Facebook повідомила в.о. Міністра охорони здоров′я Уляна Супрун.

Як пояснила вона, державні службовці зможуть вільно, як і всі інші, консультуватися щодо стану здоров'я у свого сімейного лікаря та проходити справді потрібні обстеження.

Із 2003 року всі держслужбовці мали проходити щорічні медогляди у медзакладах, до яких приписана їхня установа. Під цей наказ підпадають спеціалісти Адміністрації Президента, Секретаріату ВРУ, апарату Кабміну, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, працівники місцевих державних адміністрацій.

"По-перше, специфіка роботи держслужбовця не потребує регулярного огляду здорових людей всіма можливими лікарями. По-друге, цей метод профілактики в принципі не визнається у розвинених країнах, де за станом здоров'я слідкує сімейний лікар, а профілактичні медогляди проводяться по групах ризику. Регулярні огляди держслужбовців в Україні здебільшого перетворилися на обхід всіх лікарів з папірцем, аби отримати відмітку "для галочки", а не дійсно якісне обстеження", – написала Супрун.

Тому пропонують скасувати таку процедуру.

"Держслужбовці, як і вся країна, мають включатися у зміни: самі обирати свого сімейного лікаря, регулярно та безоплатно його відвідувати, спілкуватися та отримувати рекомендації щодо необхідних для здоров'я і профілактики дій. Система, коли службове становище визначає, в якій лікарні ти маєш лікуватися, не може продовжувати існувати в цивілізованій, європейській країні", – зазначила Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛИШЕ 20% ВОЛИНЯН ОБРАЛИ СВОГО ЛІКАРЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
11 квітня 2024
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
30 січня 2024