Поділитись:

В Україні залишилося десять недекомунізованих назв

Середа, 19 вересня 2018, 08:21
В Україні залишилося десять недекомунізованих назв

Український інститут національної пам'яті не планує ініціювати нові перейменування населених пунктів після того, як Верховна Рада проголосує за декомунізацію решти десяти.

Про це повідомив директор Інституту Володимир В'ятрович у коментарі 112 Україна.

"Ми говоримо лише про те, щоб довести цю роботу з перейменування топоніміки, пов'язаної з комуністичним минулим, йдеться про ще десять населених пунктів, які повинні бути перейменовані в межах декомунізації. Між іншим, два з них на цьому тижні будуть вперше розглядатися на комітеті з питань місцевого самоврядування. Я переконаний, що в цьому році всю роботу, пов'язану з цими проблемами, можна буде завершити", – сказав В'ятрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЬ МОВЧИТЬ: СТВОРИЛИ САЙТ ПРО НЕДЕКОМУНІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

При цьому, за прогнозом В'ятровича, український парламент цього тижня підтримає внесення змін до Конституції в частині перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей, після чого ці ініціативи будуть направлені до Конституційного суду.

"Я не бачу підстав якихось, які могли б перешкодити цьому голосуванню", – зазначив він.

Зазначимо, що Верховна Рада у квітні 2015 року ухвалила урядовий законопроект про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів, заборонила їх пропаганду і символіку. Згідно із законом, символіка і пропаганда нацизму, націонал-соціалізму, їхніх цінностей, будь-яка діяльність нацистських, фашистських угруповань в Україні заборонені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДОСЛІДИЛИ, ДЕ В УКРАЇНІ НАЙБІЛЬШЕ СУМУЮТЬ ЗА СРСР

Надрукувати
мітки:
коментарів