Який сніданок може нашкодити мозку
Дослідження австралійських вчених показало, що нехтування здоровими правилами харчування під час сніданку призводить до згубних для головного мозку наслідків.
Про це пише ZIK.
Фахівці Університету Маккуорі в Сіднеї встановили: насичені жиром і цукром сніданки можуть посприяти негативних змін у головному мозку всього за чотири дні. Круасани, млинці, сирники, печиво, шоколадні вироби, солодкі мюслі – ці продукти, що вживаються постійно, здатні знижувати мозкову активність.
Зокрема, дослідниками було експериментально підтверджено, що поїдання на сніданок жирних і солодких продуктів корелює з втратою здатності до навчання і пам'яті. Зі слів вчених, точна причина, що викликає негативні явища когнітивного характеру, невідома і потребує в подальшому розслідування. Але фахівці вважають, що зниження розумової активності впливає на зміни концентрації глюкози в крові. І це все спричинюють нездорові сніданки, у яких занадто багато цукру.
Окремо фахівці зазначили, що спостерігали зниження функцій мозку у людей під час експерименту незалежно від їхньої ваги.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ЯТЬ ПРИЧИН ЗАМІНИТИ ЦУКОР НА МЕД
Луцький виш перевіряли через аномальну кількість студентів-призовників
Життя після «МастерШефа»: чим зараз займається волинський кухар Віталій Наливайко та чи знайшов дівчину
Підвищення зарплат педагогам неможливе, – головний освітянин Луцька
Скільки коштує помити вікна у Луцьку перед Пасхою
У Луцьку хотіли вирощувати банани, але депутати – проти