Поділитись:

5 причин, чому варто додавати імбир у чай

Четвер, 18 жовтня 2018, 06:35

Імбир має дуже багато корисних властивостей.

Утворилося ціла довідково-енциклопедична течія, яка розвиває знання про терапевтичні властивості імбиру і пропонує варіанти лікування різних недуг.

Healthstyle.info пропонує вашій увазі 5 чудодійних властивостей імбиру, про які варто знати.

Протизапальний ефект

Імбир сповнений активованої протеази. Це той тип ферменту, який допомагає переробляти певні білки на амінокислоти. Його в імбирі міститься стільки, що це робить його кращим засобом для лікування запалень і зняття больових відчуттів. Імбир застосовують при розтягуванні м'язів, мігрені, спазмах. Він також здатний знімати хронічні болі при захворюваннях суглобів.

Протигрибковий ефект

Антимікробні властивості імбиру вже не викликають сумнівів у фахівців. У цьому продукті виявлені такі сполуки, як gingerdiol і galanolactone. Саме вони знищують різного роду патогени. За рахунок цих речовин імбир в усі часи широко застосовувався для боротьби з бактеріями, вірусами і грибком.

Регулятор цукру в крові

Гіперглікемія або надлишок цукру в крові добре піддається лікуванню за допомогою імбиру. Це відбувається за допомогою інгібування ферментів, які використовуються для розщеплення вуглеводів, регулювання чутливості і виділення інсуліну. Не лише лікування, а й профілактика надлишку цукру дієва за допомогою імбиру. Це властивість продукту дозволяє також проводити профілактику хвороб печінки, нирок, очей і нервової системи, які часто виникають при цукровому діабеті.

Потужний антиоксидант

Імбир містить кілька потужних з'єднань, включаючи гінгерол, шогаол і зінгерон, які допомагають зменшити шкідливий вплив вільних радикалів і окисного стресу. Саме тому імбир здатний відмінно захистити організм від впливу токсинів і ефектів стресу. Він також корисний при реабілітації після серйозних захворювань.

Здоров'я шлунково-кишкового тракту

Найбільш широко відомий імбир саме як засіб для нормалізації травлення. Природні хімічні речовини, що містяться в імбирі, допомагають очищати кишечник. Імбир при цьому діє не тільки на сам ШКТ, а й на супутні функції нервової системи, які можуть викликати нудоту, запаморочення і холодний піт при розладах травлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ЯТЬ ПРИЧИН ЗАМІНИТИ ЦУКОР НА МЕД

Надрукувати
мітки:
коментарів