Поділитись:

На "Бандерштаті" намагалися зірвати гутірку письменниці

Неділя, 06 серпня 2017, 14:35
На «Бандерштаті» намагалися зірвати гутірку письменниці

Зранку 6 серпня з'явилась інформація про погрози на адресу організаторів і вимогу скасувати презентацію книги Олени Герасим'юк "Розстрільний календар".

Про це у Facebook повідомив письменник Сергій Жадан.

Він висловив сподівання, що презентація таки відбудеться й політичний популізм не буде впливати на незалежність мистецької позиції. А також зазначив, що на фестивалі була фантастична публіка і чудова організація, подякував за гостинність і підтримку.

"Олені та організаторам – удачі й витримки, все буде добре. Ну й зі свого боку обов'язково організуємо презентацію цієї книги в Харкові. Мистецтво має бути незалежним. Інакше це не мистецтво. Всім нам розуму й добра", – написав він.

Раніше сама ж Олена Герасим'юк повідомляла у Facebook, що до організаторів прийшли начебто "свободівці" і попередили, що зірвуть її виступ. Зокрема вона розповіла, що група людей назвалася організаторам представниками "Свободи", вказали свої імена. Натомість у коментарях під постом у Facebook один із представників ВО "Свобода" Олександр Аронець запевнив, що партія "не брала участі і не має жодного стосунку до цієї оказії".

На «Бандерштаті» намагалися зірвати гутірку письменниці

Надрукувати
мітки:
коментарів