Поділитись:

Як у Рожищі допомагають переселенцям, які втекли від війни (відео)

Понеділок, 05 вересня 2022, 22:51
Як у Рожищі допомагають переселенцям, які втекли від війни (відео)
З початку повномасштабного вторгнення людям, котрі опинились у регіонах активних бойових дій, довелось покинути домівку, й вирушити до більш безпечних місць. Так, чимало з них опинились на Волині, зокрема оселились у Рожищі. Нині місцеві волонтери активно допомагають переселенцям усім необхідним: від продуктів харчування до одягу.
 
Ці жінки обидві – Наталії. Та, окрім імені, у них є ще дещо спільне – обом довелось відчути на собі усі жахіття війни. Повертатись додому, кажуть, ще дуже рано. Адже нині їхні домівки страждають від постійних обстрілів рашистів. Нині жінки живуть у Рожищі. До місцевого волонтерського штабу приходять, аби отримати гуманітарну допомогу.
 
Волонтери кажуть, що усі вантажі отримують від закордонних партнерів, а співпрацю налагодили з перших днів війни.
«Нам приходить допомога з Італії ящиками, і ми їх всі відправляємо. Тут одяг, їжа, медикаменти, взуття, все посортовано. Раніше це все відправляли до військових або ж до людей, які постраждали внаслідок бойових дій. Втім нині деяку допомогу, яка надходить, вирішили роздавати місцевим переселенцям», – розповідає волонтерка Віра Шварцкоп.
Детальніше – у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
Надрукувати
мітки:
коментарів