Поділитись:

У Луцьку створили нове комунальне підприємство «Стадіон Авангард»

Середа, 28 вересня 2022, 19:30
У Луцьку створили нове комунальне підприємство «Стадіон Авангард»

У Луцьку створили нове комунальне підприємство «Стадіон Авангард». Після призначення директора центральний стадіон міста відкриє двері для відвідувачів. У Луцькраді переконані, що стадіон «Авангард» зможе бути самоокупним та не потребуватиме фінансування з міського бюджету.

Відповідне рішення ухвалили під час чергової сесії Луцької міської ради 28 вересня.

Як зазначив керівник департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий, стадіон на разі не функціонує, адже припинив діяльність футбольний клуб «Волинь». Але стадіон перебуває у хорошому стані, він сертифікований та придатний для проведення чемпіонатів європейського рівня з легкої атлетики.

Тому, додав Володимир Захожий, створення комунального підприємства дозволить відкрити стадіон як для проведення офіційних змагань професійних спортсменів, так і для тренувань спортсменів-любителів.

Депутатка Алла Доманська нагадала, що раніше йшлося про те, що новостворене комунальне підприємство повинне отримувати прибутки. А для цього, зазначила депутатка, необхідно визначити кількісні і якісні показники цього підприємства та стратегію розвитку, аби розуміти ефективність його функціонування. Алла Доманська нагадала, що коли стадіон брали на баланс міста, Ігор Поліщук говорив про те, що його утримання не потягне за собою додаткових витрат із бюджету. 

Міський голова Ігор Поліщук відповів, що для утримання стадіону необхідно 3 мільйони гривень. За три дні змагань на стадіоні Федерація легкої атлетики платить приблизно 150-200 тисяч гривень. Таких змагань впродовж року відбувається чимало, тож у міській раді переконані, що завдяки цьому та іншим джерелам фінансування новостворене комунальне підприємство буде самоокупним. 

Депутат Андрій Разумовський поцікавився, чому стадіон був довгий час закритим та коли його відкриють для лучан. 

Андрій РазумовськийАндрій Разумовський

Володимир Захожий відповів, що на стадіоні не лишилося персоналу, який його обслуговував. Запрацює «Авангард» після призначення керівника.

Під час розгляду питання про створення комунального підприємства виступив депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход, який запропонував дати нейтральну назву комунальному підприємству, а сам стадіон «Авангард» перейменувати у майбутньому.

«За результатами обговорення цього питання з представниками спортивної громадськості є пропозиція дати зараз нейтральну назву для комунального підприємства, наприклад КП  «Центральний стадіон». А вже конкретну нову назву давати стадіону тоді, коли спортивна споруда буде повноцінно функціонувати. Підходи до цього питання можуть бути різними. У світі часто практикують давати тимчасові назви стадіонам в честь генерального спонсора, але у нашому питанні зараз це не актуально. Тому для КП варто зараз дати нейтральну назву, а питання зміни назви стадіону вирішувати тоді, коли для цього буде реальний привід, коли спортивна арена буде належно виконувати свої функції», – запропонував Михайло Наход.

Михайло НаходМихайло Наход

Володимир Захожий відповів, що стадіон подав заявку на проведення Чемпіонату Європи з легкої атлетики 2024 року, в якій використана назва саме «Авангард». Тому, за словами посадовця, зміна назви на цьому етапі може потягнути за собою негативні наслідки для розгляду заявки. Її мають розглянути у 2023 році. Після того, зазначив Володимир Захожий, стадіону можна буде дати іншу назву.  

Як вбачається з ухваленого статуту новоствореного підприємства, головною метою його діяльності є створення умов для організації та проведення масових оздоровчих, фізкультурних, спортивних, видовищних та інших заходів, сприяння зміцненню здоров’я громадян, формування здорового способу життя, всебічному та гармонійному розвитку особистості.

З цією метою підприємство створюватиме умови для залучення мешканців Луцької міської територіальної громади до регулярних занять фізичною культурою і спортом. А також – для проведення масових спортивних, культурних та інших заходів.

Окрім того, підприємство утримуватиме у належному стані спортивну інфраструктуру, купуватиме новий спортивний інвентар та обладнання. Новостворене КП впорядковуватиме прилеглу територію.

Підприємство самостійно визначатиме умови використання власної спортивно-оздоровчої бази, а також забезпечуватиме її своєчасний ремонт.

Очікується, що підприємство зможе надавати платні послуги населенню в області фізичної культури і спорту з метою забезпечення  комфортних умов для перебування на спортивних спорудах під час тренувань, змагань, оздоровлення та проведення масових заходів.

На стадіоні проводитимуться ярмарки, фестивалі та інші культурно-масові заходи. Окрім того, підприємство організовуватиме для населення різних вікових груп спортивні секції з різних видів спорту. Також надаватиме обладнання та інвентар в оренду тощо.

Нагадаємо, що у Луцьку пропонують перейменувати центральний стадіон «Авангард», оскільки теперішня назва не відповідає вимогам часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 лютого 2024
02 грудня 2023
11 листопада 2023
28 жовтня 2023
08:20
22 вересня 2023
16:03
15:03
27 серпня 2023
23 серпня 2023
22 серпня 2023
11:04
21 серпня 2023
11:36