Поділитись:

На Волині фермер сам вирощує та квасить капусту для ЗСУ (фото, відео)

Вівторок, 11 жовтня 2022, 10:39
На Волині фермер сам вирощує та квасить капусту для ЗСУ (фото, відео)

Фермер Олег Галасун із села Чаруків Луцького району на власних земельних ділянках вирощує городину. Частину овочів чоловік консервує та квасить, після чого передає бійцям на передову.

Як розповів «Суспільному» волинянин, зараз збирає врожай капусти на майже 30 сотках. Частину врожаю уже зібрав, частина ще чекає свого часу.

«Думаю, 20 тонн капусти буде на квашення і ще тої, що на зберігання. Врожай непоганий цього року. Скажу, що в усіх непоганий в тих, хто зміг доглянути, коли була спека і коли були несприятливі умови», – зазначив чоловік.

Військовим волинський фермер допомагає з 2014-го року, бо вважає підтримку армії обов’язком кожного українця.

«Можу допомогти? Можу. Сів і поїхав. Хоч маєш багато своєї дуже роботи, але це не виключає те, що ти можеш допомогти», – каже чоловік.

Зі слів Олега Галасуна, до початку квашення готує капусту: шинкує її на тертці, а потому додає сіль і спеції та поміщає усе до 200-літрової бочки. Зверху, каже, обов'язково треба покласти камінь або інший важкий предмет.

Коли капуста закваситься, говорить фермер, її разом з іншими домашніми соліннями, городиною та овочами відправить військовим на фронт.

На цьогорічний врожай капусти добре вплинули дощі, іншим овочам вологи було забагато. Крім капусти, на полі та у двох теплицях фермер вирощує цукрову кукурудзу, помідори та огірки.

Олег Галасун розповів, що цьогоріч на роботу фермерів вплинула і війна: зменшився ринок збуту через низьку купівельну спроможність українців, постійні проблеми з логістикою та підвищення цін на добрива і пальне позначились на врожайності.

«Капусти в нас цього року вистачить, картопля, столовий буряк також. З морквою будуть проблеми, бо її немає в достатній кількості. Що стосується цибулі, то в нас буде нестача цибулі, бо в західних областях її вирощують мало, основні райони були під окупацією – Херсонська, Запорізька область», – говорить чоловік.

На Волині фермер сам вирощує та квасить капусту для ЗСУ (фото, відео)На Волині фермер сам вирощує та квасить капусту для ЗСУ (фото, відео)На Волині фермер сам вирощує та квасить капусту для ЗСУ (фото, відео)На Волині фермер сам вирощує та квасить капусту для ЗСУ (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
26 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024
09 квітня 2024
08 квітня 2024