Поділитись:

Через прогули навчання у школі — черговий вирок суду

Субота, 05 листопада 2022, 00:15
Через прогули навчання у школі — черговий вирок суду
Деякі батьки живуть за дивними принципами, виховуючи, якщо так можна назвати просте спостереження, власних дітей. Цілком незрозумло, що у ХХІ сторіччі батькам треба нагадувати про батьківський обов'язок, якщо вони таки вже мають дітей.

Так, Знам'янський міськрайонний суд двічі визнав винною у вчиненні адміністративного правопорушення матір учениці школи імені Т. Шевченка, яка прогулювала заняття.

Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

З матеріалів вироку суду йдеться, що у травні цього року жінка ухилилася від обов'язків щодо виховання своєї неповнолітньої доньки 2007року народження, що призвело до прогулів під час дистанційного навчання учениці 8-го класу. За даним фактом склали протокол.

У суд жінка не з’явилася, але визнала свою вину у повному обсязі. Суддя врахувала характер правопорушення та призначила покарання у вигляді попередження. Тоді з жінки стягнули лише судовий збір — 496 гривень.

Проте у жовтні жінку притягнули до відповідальності повторно.

Директор школи зазначив, що школярка не долучалася до навчання з 5 березня до 15 вересня та з 19 вересня до 6 жовтня. Учениця не виконує домашні завдання, а мати дівчини на телефонні дзвінки не відповідала. Матір школярки перед навчальним роком була згодна на змішану форму навчання, але пізніше повідомила, що хоче, щоб її донька навчалась у дистанційному форматі. Але фактично до жодної з форм навчання учениця не приєдналась.

Матір пояснювала, що її дитина перебуває вдома, але не долучається до освітнього процесу через те, що не прокидається вчасно, а вона не може проконтролювати цей процес, бо працює.

Як висновок, суд постановив визнати матір дівчини винною у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 184 КУпАП і наклав адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 100 (сто) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що дорівнює 1700 (одна тисяча сімсот) гривень, який підлягає стягненню в дохід держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024