Поділитись:

Фальшиві документи, наркотики та контрабанда: що виявляли прикордонники на пунктах пропуску Волині

П'ятниця, 25 листопада 2022, 16:00
Фальшиві документи, наркотики та контрабанда: що виявляли прикордонники на пунктах пропуску Волині

Старший офіцер відділу організації прикордонного контролю Роман Колачик розповів, що виявляли на пунктах пропуску волинські прикордонники.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

Він зазначив, що в перші дні повномасштабного вторгнення навантаження на пункти пропуску «Ягодин» та «Устилуг» зросло у декілька разів. Така ситуація мала місце упродовж місяця. Співробітники Держприкордонслужби у взаємодії з польськими колегами вживали усіх можливих заходів задля забезпечення швидкого та безперебійного пропуску громадян через кордон. Зросли також і обсяги вантажних перевезень через західний кордон. Задля розвантаження пунктів пропуску було запроваджено пілотні проєкти.

Нині ж пасажиро- та транспортний потік на цій ділянці знизився. Ситуативно перед пунктами пропуску «Ягодин» та «Устилуг» виникають черги з вантажних та легкових автомобілів. Останнім часом це пов’язано з перебоями в електропостачанні, що своєю чергою спричиняє збої у роботі електронних систем і баз даних контрольних служб у пунктах пропуску. Через це можливе тимчасове уповільнення або призупинення пропускних операцій. Тому прикордонники закликають громадян врахувати цю інформацію та з розумінням поставитися до тимчасових незручностей.

 З початку року охоронці кордону виявили майже 300 документів з ознаками підробки, які в основному задля незаконного перетину держрубежу використовували чоловіки призовного віку, яким під час дії правового режиму воєнного стану обмежено право виїзду з України.

За звітний період через кордон не пропущено з різних причин більш ніж 4 700 осіб. Виявили 162 одиниці зброї, майже 400 штук боєприпасів, понад 53 кілограми наркотичних речовин.

У 70 випадках припинено переміщення контрабандних товарів на  суму майже 50 мільйонів гривень. До адміністративної відповідальності притягнули 560 осіб, наклали штрафів на суму понад мільйон гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів