Поділитись:

Російські хакери атакували ядерні лабораторії США

Неділя, 08 січня 2023, 04:18
Російські хакери атакували ядерні лабораторії США

фото ілюстративне

Російська хакерська група Cold River минулого літа намагалася атакувати три ядерні дослідницькі лабораторії у США.

Як повідомляє Reuters із посиланням на власну інформацію та п’ятьох експертів із кібербезпеки, хакери хотіли викрасти логіни та паролі співробітників, але чи вийшло в них – не відомо, – інформують Економічні новини.

Атаки були здійснені в серпні-вересні на Брукхейвенську, Аргоннську і Ліверморську національні лабораторії імені Лоуренса. За даними агентства, хакери створили фальшиві сторінки входу для кожної установи і надіслали електронні листи вченим-ядерникам, щоб змусити їх розкрити свої паролі. У всіх трьох лабораторіях відмовилися від коментарів про те, чи були спроби хакерів успішними.

Cold River вперше потрапила в поле зору розвідки після атаки на міністерство закордонних справ Великої Британії у 2016 році. Reuters відстежило облікові записи електронної пошти, використані в хакерських операціях у період із 2015 до 2020 року, і вони привели до ІТ-фахівця в російському місті Сиктивкар.

«Це одна з найважливіших хакерських груп, про які ви ніколи не чули», – сказав агентству Адам Мейєрс, старший віцепрезидент із розвідки американської компанії з кібербезпеки CrowdStrike. – Вони беруть участь у прямій підтримці інформаційних операцій кремля».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів