Поділитись:

Луцький стадіон «Авангард» збільшив власні надходження

Четвер, 23 лютого 2023, 14:00
Луцький стадіон «Авангард» збільшив власні надходження

Фінансова підтримка Луцького стадіону «Авангард» на 2023-25 роки збільшиться на майже два з половиною мільйони гривень.

Відповідне рішення прийняли під час сесії Луцькради у середу, 22 лютого. 

Якщо попередньо на функціонування стадіону протягом 2023-2025 років передбачали приблизно 13 мільйонів гривень, то зараз фінансова підтримка стадіону на наступні три роки зросла до понад 15 мільйонів гривень за рахунок власних коштів підприємства.

«Ми збільшили обсяг коштів власних надходжень та надходжень із інших джерел, оскільки програма нова, і передбачити все було неможливо. Зараз потрібно провести геодезичну зйомку, і гроші на це не були передбачені. Крім того, ви бачите всі, що на території розміщений парк атракціонів, і він використовує дуже багато електроенергії. Звісно, підприємець все покриває, але оскільки тендер було оголошено на значно нижчу суму і меншу кількість кіловат – є потреба в оголошенні наступного тендеру», – пояснив необхідність збільшення витрат на функціонування стадіону керівник департаменту молоді і спорту Володимир Захожий

При цьому сума коштів з міського бюджету, необхідна на функціонування стадіону, залишилася незмінною, і складає майже 5 мільйонів гривень. 

Депутат Луцькради від «СВІДОМИХ» Андрій Лучик зауважив, що земля під стадіоном не перебуває ані у власності, ані в оренді, ні в користуванні КП «Стадіон «Авангард». 

«Ця земля комунальна, належить Луцькій міській територіальній громаді, і кошти за здійснення якоїсь діяльності на цій земельній ділянці мали би йти відразу в міський бюджет. І підприємці, які розмістили атракціони на цій землі, мали би укладати договір з виконавчим комітетом міської ради, а не з комунальним підприємством», – пояснив він. 

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

Володимир Захожий відповів, що зараз тривають роботи з підготовки документів, щоб передати земельну ділянку комунальному підприємству. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів