Поділитись:

В Україні розширили перелік пріоритетних видатків з бюджету

Четвер, 16 березня 2023, 05:39
В Україні розширили перелік пріоритетних видатків з бюджету

Кабмін розширив перелік пріоритетних платежів, що здійснюються Державною казначейською службою у період воєнного стану. Проєкт постанови розроблено Мінфіном з метою врегулювання проблемних питань, що виникають під час казначейського обслуговування бюджетних коштів в умовах воєнного стану

Про це повідомляє пресслужба міністерства фінансів України, – передає Суспільне.

«14 березня 2023 року уряд прийняв постанову Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану. Прийнятою постановою розширено перелік пріоритетних платежів», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, до зазначеного переліку включено видатки загального і спеціального фондів державного та місцевих бюджетів на:

  • придбання житла для дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування
  • придбання гігієнічних засобів і товарів першої необхідності для підопічних інтернатних установ системи соцзахисту населення
  • розвиток мережі ЦНАПів
  • заходи місцевих програм підтримки та розвитку сільського господарства
  • проведення інвентаризації та нормативної грошової оцінки земель
  • виготовлення містобудівної документації

«Також внесеними змінами визначено особливості підписання планових документів, що застосовуються у бюджетному процесі, та складання звітності розпорядників, що розташовані на територіях тимчасово окупованих територіях, або на яких ведуться бойові дії та не здійснюють свою діяльність у штатному режимі», – повідомляє пресслужба Мінфіну.

Крім того, спрощено вимоги до подання розпорядниками окремих документів до органів казначейства за допомогою системи дистанційного обслуговування «Клієнт казначейства – Казначейство».

Що передбачає держбюджет на 2023 рік

3 листопада Верховна рада ухвалила державний бюджет на 2023 рік. За словами прем'єра, у кошторисі визначили три найважливіші пріоритети:

  1. Армія та безпека. «На цю сферу спрямуємо 43% усіх видатків. Це понад 1 трлн грн. Бюджет-2023 буде бюджетом перемоги України в боротьбі з агресором», – зазначив він.
  2. Соціальне забезпечення, освіта й медицина. «Разом це понад 30% видатків. Держава в повному обсязі виконає свої соціальні зобов’язання перед громадянами», – сказав прем'єр.
  3. Відновлення. «Створюємо Фонд ліквідації наслідків збройної агресії Росії з ресурсом у 35 млрд грн. Перш за все для відбудови критично важливих для людей об’єктів. Відбудова також передбачає нові стимули для економіки та приватного сектору», – зазначив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
19 квітня 2024
15 квітня 2024
19:01
12 квітня 2024
15 березня 2024
08:30
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024