Поділитись:

У Луцьку розповіли, як введення е-рецептів вплинуло на роботу волонтерів (фото, відео)

Понеділок, 10 квітня 2023, 19:31
У Луцьку розповіли, як введення е-рецептів вплинуло на роботу волонтерів (фото, відео)

Представники медичної сфери міста Луцька розповіли, що запровадження електронних рецептів скоригувало роботу волонтерських організацій.

Про це говорили під час круглого столу, організованого Громадянським Рухом «СВІДОМІ» у п'ятницю, сьомого квітня.

Депутатка Луцької міської ради Алла Надточій звернула увагу представників медичної галузі міста на роботу волонтерів. Вона поцікавилась, чи вплине якимсь чином введення е-рецептів на діяльність волонтерського руху.

«Закупівля ліків для військових – важливе питання, яке цікавить волонтерів. Як їм із запровадженням е-рецетів тепер купувати медикаменти для військовослужбовців?» – запитує депутатка.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Заступниця начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Тетяна Трач роз'яснила, що постанова №929 регулює таку діяльність, у ній є чітко визначений перелік організацій, які співпрацюють з волонтерами. З ними ж і має відбуватись гуртова торгівля медикаментами.

«Та ж сама постанова №923 надає дозвіл гуртової торгівлі від виробників. Там є визначений перелік організацій, наприклад, СБУ та Національна поліція, які до своєї роботи залучають волонтерів», – каже заступниця.

Тетяна ТрачТетяна Трач
 

Крім того, волонтери можуть безпосередньо звертатися до дистриб'юторів медичної продукції. Проте у них має бути дозвіл на гуртову торгівлю ліками. Як повідомила виконавча директорка ТзОВ «Волиньфарм» Лариса Кухнюк, від волонтерів має надійти звернення з проханням закупки конкретних ліків. Вона також зазначила, що такий перелік має надати санітарний інструктор, який знає, що конкретно бракує бійцям.

«Наша фірма має гуртову ліцензію. Це може бути організація або людина, яка займається волонтерством. Має бути спеціальне звернення від них, і тоді ми продаватимемо те, що їм потрібно. Зазвичай волонтери роблять закупки на свій розсуд. Ми просимо, щоб по медикаментах було звернення від санінструктора, бо він краще знає, що їм потрібно. Тоді кошти, які збирають люди, використовуватимуться правильно», – розповіла виконавча директорка.

Лариса КухнюкЛариса Кухнюк
 

Круглий стіл на тему «Електронні рецепти. Нововведення під час воєнного стану» відбувся у п'ятницю, сьомого квітня. Учасниками були заступниця начальника управління – начальниця відділу медичних кадрів та майнових питань управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Тетяна Трач, завідувачка Амбулаторії загальної практики сімейної медицини №3 Ірина Андрійчишена, сімейний лікар приватної практики Віталій Дмитрук, виконавча директорка ТзОВ «Волиньфарм» Лариса Кухнюк, а також депутатка Луцької міської ради від Громадянського Руху «Свідомі» Алла Надточій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів