Поділитись:

Кабмін підтримав докапіталізацію двох банків

Середа, 01 лютого 2017, 20:36
Кабмін підтримав докапіталізацію двох банків

Уряд підтримав рішення про забезпечення додаткової капіталізацію ПАТ "Державний ощадний банк" та ПАТ "Укрексімбанк" на суми 3,5 млрд та 3 млрд грн відповідно.

Проект постанови на засіданні уряду презентував міністр фінансів України Олександр Данилюк, – повідомляє Укрінформ.

"Докапіталізація цих банків здійснюється шляхом обміну акцій на УВДП та передбачено законом про бюджет на цей рік. Таку пропозицію ми отримали вчора від Національного банку. З метою стабільного функціонування банківської сфери прошу ухвалити рішення про додаткову докапіталізацію Ощадбанку на 3,5 млрд грн, а також Укрексімбанку на 3 млрд грн", – сказав Данилюк.

Він нагадав, що у 2015 році Національний банк провів діагностичне обстеження банків і визначив розмір докапіталізації "Ощадбанку" і "Укрексімбанку" у 2017 році.

Перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, своєю чергою, додав, що зазначені фінустанови мають гарну репутацію та забезпечують якісні продукти і послуги.

"Капіталізація банків поверне довіру до банківської системи, яка важлива для повернення коштів у банківську систему України", – наголосив Кубів.

Надрукувати
мітки:
коментарів