Поділитись:

На старовинній іконі помітили «НЛО»: що це було (фото)

Неділя, 07 травня 2023, 06:18
На старовинній іконі помітили «НЛО»: що це було (фото)

Любителі конспірології несподівано виявили «докази» того, що інопланетяни відвідували Землю в давні часи. Натяк на це, як вважають прихильники теорії змов, присутній на картині «Діва Марія і дитя із юним святим Іоанном».

На перший погляд картина не вирізняється якоюсь особливою химерністю, але декілька нюансів справді змушують задуматися над побаченим. Зокрема, мова йде про сяючий овальний об'єкт у небі та вівчаря, що, приклавши руку до лоба, спостерігає за ним.

Картина датується приблизно XVI століттям. Хто точно був її автором, вчені не можуть встановити, але називають імена чотирьох художників: Доменіко Гірландайо, Філіппіно Ліппі, Себастьяно Майнарді та Якопо дель Селлайо.

Точно відомо, що робота походить із забутого монастиря Сант-Орсола в районі Сан-Лоренцо у Флоренції.

На старовинній іконі помітили «НЛО»: що це було (фото) 

Картина, яка уже здобула в мережі славу під назвою «Мадонна з НЛО» знаходиться в Палаццо Веккьо у Флоренції. Вона має округлу форму, діаметром один метр та оздоблена дорогоцінною золотою рамою.

Після того, як у небі за лівим плечем Марії виявили дивний об'єкт, картина стала предметом численних суперечок між мистецтвознавцями та уфологами.

На передньому плані картини зображено Різдво Христове з немовлям Іоанном, а на задньому – можна побачити чоловіка, який з цікавістю спостерігає за НЛО.

На круглому полотні зображено звичний іконографічний мотив: на передньому плані Богородиця стоїть на колінах зі складеними руками, нахиляючись до немовляти, яке лежить на подолі її одягу.

Поряд із маленьким Ісусом, який тягнеться рученятами до матері, стоїть юний святий Іоанн.

Але найцікавіше відбувається на задньому тлі, де в небі видніється овальний об'єкт, дуже схожий на сучасні зображення НЛО. Також там зображений чоловік із собакою, які спостерігають за цим сяючим об'єктом на небі.

Чи справді це НЛО

Уфологи використовують цю картину аби довести, що спостереження НЛО датуються далеким минулим. Зокрема, аргументуючи це тим, що об'єкт на картині аж занадто схожий на те, як традиційна наукова фантастика описує позаземні космічні кораблі.

На старовинній іконі помітили «НЛО»: що це було (фото) 

Однак мистецтвознавців переконані, що жодного НЛО на картині немає. На їхню думку, літаюча тарілка – це насправді сяючий ангел, що має вигляд хмаринки. Хоча зображення ангела в нелюдській подобі зустрічається досить рідко, але схожий опис міститься у Святому Письмі, особливо в апокрифічних Євангеліях.

Ще один доказ на користь того, що на картині зображено ангела, а не НЛО, полягає у тому, що на багатьох картинах флорентійського Відродження сюжет Різдва супроводжувався сюжетом Благовіщення.

Чоловік-вівчар також присутній на тих картинах. Він тримає руку над чолом, захищаючи очі від світла «Слави Божої», про яку йдеться в багатьох уривках Євангелій.

У багатьох випадках ангел виходить з хмари, оточений світлом або, на найдавніших картинах, золотими променями.

На старовинній іконі помітили «НЛО»: що це було (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 вересня 2023
16 вересня 2023
08 липня 2023
30 червня 2023
15 червня 2023
28 травня 2023
23 квітня 2023
20 квітня 2023
19 квітня 2023