Поділитись:

Зона вільної торгівлі з Європою відкриє нові перспективи українському бізнесу, - Пилипюк

Вівторок, 26 січня 2016, 09:00
Зона вільної торгівлі з Європою відкриє нові перспективи українському бізнесу, - Пилипюк

Генеральний директор "Модерн-Експо" Петро Пилипюк вважає, що зона вільної торгівлі з Європою відкриє нові та дуже великі перспективи для українського бізнесу.

Ринок Європи в десятки разів більший і там є свої виробники, конкуренція, високі вимоги, проте Україна теж виготовляє якісні товари та продукти, - зауважив бізнесмен в ефірі передачі "Субота. Вечір" на телеканалі "Аверс".

"Традиційно наша країна було орієнтована на Східні ринки, на ту саму Росію, частково на Білорусь, Казахстан. І бізнесу там було комфортно, відносно легко. Тому що попит перевищував пропозицію, а споживачі на цих ринках були не дуже вибагливими до своїх виробників", - говорить Пилипюк.

Бізнесмен каже, що сьогодні ситуація змінилася, бо в Європі існують високі вимоги до якості продукції. Але Україна може їх виготовляти. Хоча на європейські ринки доведеться виходити не один день, а вигоду можна буде відчути через декілька років.

Але деяким категоріям виробників пристосуватися до нових умов буде надзвичайно складно.

"Якщо металургічні підприємства могли випускати метал низької якості і за рахунок тільки ціни продавати її на Схід, то сьогодні їм буде важко перелаштуватися на Захід, бо там таку якість не очікують", - прогнозує Пилипюк.

Надрукувати
мітки:
коментарів