Поділитись:

«Вагнерівців» з Бахмуту перекинули на Кремінну, – бійці Волинської бригади ТрО (репортаж з передової)

Середа, 14 червня 2023, 21:54
«Вагнерівців» з Бахмуту перекинули на Кремінну, – бійці Волинської бригади ТрО (репортаж з передової)

Бійці Волинської бригади територіальної оборони розповіли про свої бойові будні на фронті. 

Кореспондент «Радіо Свобода» побував на передній лінії підрозділу Волинської бригади ТрО в районі Кремінної.

Військовослужбовець Сергій розповів, що всі на фронті роблять одну і ту саму роботу – звільняють Україну від небажаних людей, які сюди зайшли та «допомагають» жити українцям. 

Медики, що знаходять поблизу передової кажуть: «Наша задача – взяли «трьохсотих», то маємо «трьохсотих» довезти». Сергій розповідає, що медикам дуже часто доводиться евакуювати поранених під обстрілом.

«Якщо росіяни дізнаються, що є поранений наш, і бачать, що йде евакуація – починають працювати мінометами по евакуаційній групі, щоб не забрали. Це в них починається пріорітетна ціль», – каже військовий.   

Волинський тероборонівець Олександр повідомляє, що майже кожен день по різних напрямках йдуть атаки, застосовується різна стрілкова зброя та важка техніка противником.

«Слава Богу, на сьогодні прориву не було. Вони (росіяни – ред.) шукають слабке місце, швидше за все», – зазначає він.  

Звідусіль чути звуки вибухів...

Щойно українська бригада розмістилась на зазначених позиціях, як російські війська намагались їх штурмувати – не вийшло. 

«Тут переважно перебувають підрозділи десантних військ РФ, та нещодавно зайшли частина підрозділу «Вагнера» – переведені з Бахмута у Кремінну. Десь кілька днів тому вони з'явилися на нашому напрямку», – інформують тероборонівці.   

Олександр та Олексій припускають, що фронт тут може активізуватися. 

«Інформація є, що вони сюди зайшли, що вони навпроти нас, в якій кількості відомо тільки керівництву. Якщо вони є, значить будуть лізти, та невідомо на якому напрямку», – сказав Олексій. 

Олександр наголосив, що тут вони і ляжуть.

Сергій каже, що поки їм не «вламати», вони будуть «кошмарити», постійно будуть нападати. А коли дати відповідь, тоді вони заспокоюються і вже так не працюють, як перед тим. Дотримуючись цього принципу, за його словами, бійці Волинської бригади не здали жодної позиції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
09:59
24 квітня 2024
10:45
22 квітня 2024
20:15
21 квітня 2024
09 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024