Поділитись:

Росія виготовляє ракети контрабандою з країн, які їй симпатизують, – Ігнат

Субота, 17 червня 2023, 23:42
Росія виготовляє ракети контрабандою з країн, які їй симпатизують, – Ігнат

Росія не може виготовляти напівпровідники, чіпи, процесори, які потрібні для створення ракет, але вона отримує компоненти контрабандою з країн, які симпатизують їй.

Про це в етері телемарафону «Єдині новини» сказав речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Суспільне

«Росія має можливість і буде продовжувати виготовляти смертоносну зброю – високоточні далекобійні ракети, які можуть діставати далеко всередину країни. Ще з весни минулого року ця тема була на слуху – всі почали рахувати арсенал саме тих ракет, які можуть тероризувати наші тили», – сказав він.

Відтоді, за словами Ігната, змінилося тільки те, що Росія використала великий арсенал восени та взимку, і продовжує це виробництво вже в умовах 11-го пакета санкцій.

«Здавалося б, уже після 3-4 пакету це можна було б якось призупинити або бодай вплинути на це. Але восени ми бачили літні ракети, взимку – осінні і зараз бачимо весняні ракети – з бірками, з датою виробництва, а деякі навіть і без бірок, тобто не встигають навіть, просто фломастером підписують, коли їх виготовлено. Те, що вони мають – це контрабанда, постачання з країн, які симпатизують Росії», – зазначив речник ПС.

За його словами, Росія може виготовляти сама, вибухівку, фюзеляжу, ракетні двигуни і на сьогодні вона є виробником технологічних речей, таких як літаки, гелікоптери

«І навіть літаки сьогодні виготовляє на експорт тим таки дружнім країнам. Винищувач і ракета – це високотехнологічні речі, де потрібна така продукція як напівпровідники, чіпи, процесори. Це те, що Росія не може виготовляти. Ці товари потрібні не лише для військової галузі, але й цивільної. Не раз наголошував – нафтовидобувна галузь теж технологічна річ», – сказав речник ПС.

Ігнат наголосив, що якщо в Росію припинити постачання і цього обладнання, вона не матиме чим фінансувати свою війну.

«Це надзвичайно серйозні речі – економічні санкції як для товарів військового, так і цивільного призначення. Саме контроль цих санкцій і недопущення їх порушення примусить Росію зрештою відмовитися від своїх дій», – сказав він.

Коментуючи роботу української ППО речник Повітряних сил зазначив, що Patriot збиває аеробалістичні ракети "Кинджал та іншу балістику.

«Хлопці щасливі на ньому працювати. Комплекс працює в автоматичному режимі фактично – тільки так можна знищити ракету, яка летить по балістичній траєкторії з такою величезною швидкістю. Це хороша техніка, якої треба більше, щоб перекривати загрозливі напрямки по всій Україні і дочекатися обіцяних SAMP-T, які, сподіваюся, будуть працювати не гірше, ніж система Patriot», – сказав Ігнат.

Він зазначив, що загалом збито 13 аеробалістичних ракет «Кинджал» і до 20 балістичних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів