Поділитись:

Щоб не засипало в траншеї: «Луцькводоканал» придбав спецобладнання (фото)

Понеділок, 19 червня 2023, 14:43
Щоб не засипало в траншеї: «Луцькводоканал» придбав спецобладнання (фото)

Після того, як в обласному центрі Волині обвалилася траншея і двох працівників засипало землею, КП «Луцьководоканал» придбало спеціалізоване обладнання для захисту робітників під час виконання аварійних робіт.

Про це у понеділок, 19 червня, повідомили на сайті Луцької міської ради.

«Аварійний стан мереж, що знаходяться на великій глибині, або в умовах обмеженого доступу, може призводити до обвалу грунту, зсувів та інших складних ситуацій, при яких виконання ремонтних робіт стає небезпечним для життя і здоров’я.

Щоб захистити працівників від можливих зсувів чи обвалів грунту, КП "Луцькводоканал" придбало спеціалізоване високоякісне німецьке обладнання, яке має необхідну сертифікацію і використовується у країнах Європи», – йдеться у дописі.

Як розповіла «Суспільному» речниця «Луцькводоканалу» Ольга Федоренко, вартість чотирьох модулів, завдання яких – не допустити обвал та зсув ґрунту, – 700 тисяч гривень.

Зі слів речниці, придбання нового обладнання не пов'язане із нещасним випадком на вулиці Гордіюк у Луцьку, де 9 червня через обвал траншеї під землею опинилися двоє працівників.

«У нас ускладнилися аварійні ситуації. Частіше доводиться ліквідовувати аварії, при яких руйнуються колектори, або на великій глибині утворюються пориви. Тому придбали таке обладнання», – запевнила Ольга Федоренко.

Щоб не засипало в траншеї: «Луцькводоканал» придбав спецобладнання (фото)Щоб не засипало в траншеї: «Луцькводоканал» придбав спецобладнання (фото)Щоб не засипало в траншеї: «Луцькводоканал» придбав спецобладнання (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів