Поділитись:

В Україні не вистачає програм підтримки для дружин і рідних військових

Автор: Ольга Зейлик |
Четвер, 22 червня 2023, 14:15
В Україні не вистачає програм підтримки для дружин і рідних військових

В Україні бракує проєктів, які би підтримували і вчили комунікувати з дружинами й рідними військових.

Про це йшла мова під час круглого столу «Проблеми та перспективи волонтерства», який організувала громадська організація «Свідомі» у середу, 21 червня.

Зокрема волонтерка батальйону «СВОБОДА», актриса театру та кіно Вікторія Білан-Ращук поділилася, що така проблема стала причиною хвилі розлучень під час війни.

Ірина Попенко (ліворуч), волонтерка та волонтерка батальйону «СВОБОДА», актриса театру та кіно Вікторія Білан-Ращук (праворуч)Ірина Попенко (ліворуч), волонтерка та волонтерка батальйону «СВОБОДА», актриса театру та кіно Вікторія Білан-Ращук (праворуч)
 

«У нас абсолютно немає підтримки близьких, підтримки дружин, дітей. Які питання можна ставити, які не можна, про що можна говорити, про що не можна... Є ж різні родини. Є такі, які відверто говорять і разом плачуть, а є родини, які «ти не так поклав, ти не там ліг, чого ти спиш...». І тому багато родин розвалилося зі час війни. Дуже багато», – розповіла жінка.

Волонтерка батальйону «СВОБОДА», актриса театру та кіно Вікторія Білан-РащукВолонтерка батальйону «СВОБОДА», актриса театру та кіно Вікторія Білан-Ращук
 

Її думку підтримала виконавча директорка благодійного фонду Ангар.Україна Юлія Савчук і принагідно проанонсувала новий проєкт, який втілюватиме їхній фонд спільно з Бізнес.Дія.

Виконавча директорка благодійного фонду Ангар.Україна Юлія СавчукВиконавча директорка благодійного фонду Ангар.Україна Юлія Савчук
 

«Ми зараз хочемо запустити проєкт з Бізнес.Дія. Вже були перші перемовини. Будемо робити з ними такий собі онлайн-проєкт на базі Дії про те, як в принципі спілкуватися з дружинами і з родинами військових. Спробуємо таке запустити хоча б онлайн, щоб хоч якась підтримка була», – каже волонтерка.

За її словами, це можна зробити великим і масштабним проєктом, та поки вони будуть пробувати у форматі лекцій від психолога.

Круглий стіл модерували депутати Луцької міської ради від Громадянського Руху «Свідомі» Алла Надточій та Михайло НаходКруглий стіл модерували депутати Луцької міської ради від Громадянського Руху «Свідомі» Алла Надточій та Михайло Наход
 

Круглий стіл на тему «Проблеми та перспективи волонтерства» відбувся у середу, 21 червня. На заході також були присутні: координаторка благодійного фонду «Волинь SOS» Наталія АриванюкІрина Попенко, волонтерка, Лариса Новосад, керівниця БО «БФ» СТАЕ МІСТО ЛУЦЬК», Наталя Грушка, волонтерка ГО «Розвиток Мікрорайонів Міста», Павло Цапюк, волонтер ГО «Військова пошта» та інші. Круглий стіл модерували депутати Луцької міської ради від Громадянського Руху «Свідомі» Алла Надточій та Михайло Наход.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів