Поділитись:

Щемлива історія: переселенка з Авдіївки плете маскувальні сітки на Волині

П'ятниця, 10 листопада 2023, 10:10
Щемлива історія: переселенка з Авдіївки плете маскувальні сітки на Волині

Переселенка з Авдіївки долучається до плетіння маскувальних сіток для воїнів  у Володимирі.

Зворушливою історією поділилась заступниця директора  Володимир-Волинської філії обласного центру зайнятості Надія Веремчук для газети Слово правди.

Надія каже, що протягом своєї професійної діяльності вона почула багато життєвих історій від людей, слухаючи деякі з них навіть важко було стримати емоції. З початком вторгнення росії на територію України таких історій було багато, і її завжди дивувало, де наші люди беруть сили, звідки черпають цей енергетичний ресурс, аби не впасти у відчай і продовжувати жити не зважаючи ні на що.

«Так було і з Зоєю Курдіною. Наше знайомство відбулось в липні 2023 року. Тоді Зоя Іванівна звернулась у Володимир-Волинську міськрайонну філію Волинського обласного центру зайнятості для розірвання трудових відносин із ПАТ «Авдіївський завод металевих конструкцій», на якому пропрацювала з 2011 року», – пише Надія.

Зоя Іванівна розповіла, що вона з сім’єю втратили все: дім, майно, роботу і змушені були рятуватись.

Доля занесла на Волинь, проте біда не ходить одна і вже тут пані Зоя втратила свого коханого чоловіка.

«Коли ми спілкувались з Зоєю Іванівною, вона розповідала, що дуже любить кімнатні рослини, а в гуртожитку у неї їх зараз немає. Тоді  я їй подарувала свого улюбленця «кислицю трикутну», – зазначила працівниця центру зайнятості.

У  липні  цього року Зоя Іванівна стала на облік у Володимир-Волинську філію Волинського обласного центру зайнятості і відразу зацікавилась пропозицією участі у плетінні маскувальних сіток, яким займається ГО «Крила матері». Пані Зоя попросила, щоб її теж долучили до у часті в суспільно-корисних роботах.

Зоя з серпня активно займається плетінням сіток і щоразу запитує, чи зможе і надалі бути корисною у цій справі.

«А ще, коли пані Зоя відвідує центр зайнятості, вона завжди мені нагадує і тішиться вже її улюбленцем, який не перестає квітнути у неї на підвіконні у гуртожитку», – додала жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів