Поділитись:

У Луцьку хочуть підвищити якість питної води

Автор: Максим Косюр |
Середа, 28 червня 2023, 12:58
У Луцьку хочуть підвищити якість питної води

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» планує закупити послуги фінансового лізингу, аби придбати модульну систему водопідготовки продуктивністю 10 м3 на годину. Для цього Луцькрада внесла зміни у своє рішення від 30 листопада 2022 року.

Таке рішення ухвалили під час сесії міської ради.

«Потреба в прийнятті рішення та його мета – реалізація проєкту з придбання модульної системи водопідготовки продуктивністю 10 м3/год (200 м3/добу), що дозволить відповідним службам КП «Луцькводоканал» досягти покращення основних показників в складі питної води: зменшення вмісту заліза, жорсткості, доведення показників якості питної води до встановлених нормативів», – йдеться у пояснювальній записці.

Відповідне рішення надасть можливість «Луцькводоканалу» забезпечити надання якісних послуг з водопостачання та водовідведення мешканцям Луцької міської територіальної громади.

Цим рішенням депутати міської ради дозволили комунальному підприємству підтримувати чисті грошові надходження на свої рахунки, відкриті у банку, з яким укладається договір фінансового лізингу, у розмірі, не менше ніж 70% від своїх щоквартальних чистих грошових надходжень. Якщо ж підприємство не справлятиметься з дотриманням фінансових зобов'язань перед банком, то кошти для цього виділятимуть з бюджету громади.

Очільник КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк повідомив, що таке рішення необхідне, щоб задовольнити умови фінансового лізингу від банку, з ким підприємство уклало договір.

Ми укладаємо договір з «Укрсімбанком». Навіть попри обставини в країні, ми намагаємось не зупинятися. Серед умов фінансового лізигу від банку була наявність гаранту, тому ним і виступить міська рада. 

Віктор ГуменюкВіктор Гуменюк
 

Нагадаємо: у Луцьку з боржниками за послуги водопостачання почали працювати приватні виконавці, які, блокуючи картки й рахунки, спонукають оперативно сплатити «комуналку».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів