Поділитись:

В День Конституції волинським гвардійцям вручили нагороди (фото)

Середа, 28 червня 2023, 17:15
В День Конституції волинським гвардійцям вручили нагороди (фото)

У волинському підрозділі Нацгвардії відзначили військовослужбовців солдатського, сержантського та офіцерського складу в День Конституції України.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк.

Волинські гвардійці відзначили 27-у річницю Дня Конституції України. На Київському Майдані в Луцьку разом із громадськістю  вшанували всіх, хто поклав своє життя заради утвердження Незалежності. Відбулося урочисте підняття найвищого прапора на Волині та покладання квітів до пам’ятника борцям за волю України.

В День Конституції волинським гвардійцям вручили нагороди (фото) В День Конституції волинським гвардійцям вручили нагороди (фото) 

Медалями нагородили ветеранів служби, а також тих, хто сумлінно служить уже 20, 15 і 10 років. Також відзначили гвардійців, що продемонстрували найкращі результати під час спортивних змагань в індивідуальному та командному заліках.

В День Конституції волинським гвардійцям вручили нагороди (фото) 

«Національна гвардія – єдине військове формування, першою функцією якого є захист конституційного ладу України, – підкреслив командир волинських нацгвардійців. – Щоденно гвардійці захищають країну і в районах виконання бойових завдань, і в зонах відповідальності в межах своїх пунктів дислокації, жертвуючи своїм здоров’ям і життям».

Гвардійка Світлана служить в НГУ вже 20 років. За її словами, сьогодні конституційний обов’язок захисту держави став головним завданням для всіх свідомих українців.

В День Конституції волинським гвардійцям вручили нагороди (фото) 

«Важливо пам’ятати, що гвардійці були серед перших, хто прийняв на себе удар повномасштабної війни. Успішно обороняли Київщину, Харківщину, Луганщину, Донеччину і продовжують це робити», – каже Світлана.

Воїни Національної гвардії України дають відсіч збройній агресії Росії на всіх рубежах, де ведуться бойові дії. Один із бойових рекордів Сил оборони України встановив 19-річний гвардієць-зенітник, що збив із ПЗРК 7 літаків і крилату ракету ворога. Він – наймолодший військовий, удостоєний звання Героя України.

У складі НГУ сформовані штурмові бригади, на які покладено завдання звільняти окуповані території сходу та півдня України. Кістяк цих бригад складають бойові офіцери, а вся робота в них будується за стандартами НАТО.

Мотивація і професіоналізм гвардійців дають віру в те, що українцям вдасться відновити конституційний лад на всіх територіях у межах міжнародно визнаних кордонів нашої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024
14:18