Поділитись:

Стартує реєстрація на безкоштовні кінопокази 10-го Чілдрен Кінофесту

Четвер, 29 червня 2023, 16:19
Стартує реєстрація на безкоштовні кінопокази 10-го Чілдрен Кінофесту

Протягом десяти днів у кінотеатрах десяти міст триватиме найбільший український кінофестиваль для дітей і підлітків. Відвідування безплатне за умови попередньої реєстрації.

Розпочалася реєстрація на безкоштовні покази 10-го ювілейного Чілдрен Кінофесту, який триватиме з 30 червня до 9 липня. Захід відбудеться в кінотеатрах Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Полтави, Вінниці, Житомира, Луцька, Хмельницького та Чернігова. Глядачам покажуть новинки анімації з Норвегії та Нідерландів, пригодницьке кіно зі Словенії, Данії та Німеччини, комедію з Іспанії, фентезі з України, класичний фільм Аґнєшки Голланд, добірку найкращих короткометражних стрічок, знятих дітьми й торішнього переможця Чілдрен Кінофесту.

Почесний амбасадор цьогорічного Чілдрен Кінофесту Євген Філатов запросив реєструватися на безкоштовні покази у своєму відеозверненні. Євген Філатов – музикант, композитор, аранжувальник, продюсер, член Європейської кіноакадемії, композитор та ведучий YouTube-проєкту «Як звучить Україна», фронтмен гурту The Maneken, композитор і саундпродюсер ONUKA та батько трирічного Олександра.

Бронювання безкоштовних квитків відкривається на сайті Чілдрен Кінофесту поступово: з 23 червня можна зареєструватися на фільм-відкриття, з 24 червня — на другий день фестивалю і так далі.

Розклад показів у кінотеатрах:

30 червня – фільм-відкриття, українське фентезі «Джура-королевич». На Чілдрен Кінофесті відбудеться світова прем’єра цієї стрічки. Головний герой картини – джура Іванко, який свій день народження дізнається, що він – син легендарного короля, і що тепер має очолити вирішальну битву зі Злом. У стрічці зіграли відомі українські актори: Максим Самчик («Пульс»,
«Перші ластівки»), Таїсія-Оксана Щурук («Перші ластівки»), Аліна Коваленко («Кріпосна», «Захар Беркут»), В'ячеслав Довженко («Дільничний з ДВРЗ», «Кіборги»), Олексій Вертинський («DZIDZIO Контрабас»), Віталій Салій («Я працюю на цвинтарі») та інші.

У столичному Будинку кіно – головному майданчику Чілдрен Кінофесту – фільм особисто представлять творці та актори.

1 липня – анімаційна стрічка «Неймовірна подорож на Північний полюс» (Норвегія) з офіційної програми фестивалю Animation Is Film. Це заснована на реальних подіях історія
чотирилапої учасниці полярної експедиції на дирижаблі.

2 липня – казкова стрічка «Зіронька Лаури» (Німеччина), призерка Міжнародного дитячого кінофестивалю в Чикаґо. Екранізація серії книг відомого дитячого письменника Клауса
Баумґарта. Головна героїня – дівчинка, яка стає найкращою подругою зірки, яка впала з неба.

3 липня – coming-of-age комедія «Планета Ґаї» (Словенія), призерка Сараєвського кінофестивалю. Стрічка розповідає про 14-річну дівчину, яка має дати раду з заздрісними однокласниками, зламом її профілю в соцмережах, та ще й допомогти місцевому власнику закладу дати відсіч шантажистам.

4 липня – сімейна комедія «Душа команди» (Іспанія), призерка Валенсійської аудіовізуальної премії Berlanga. Фільм про черницю, яка засновує у школі-інтернаті футбольну команду, щоб упоратися з бешкетними вихованцями.

5 липня – анімаційний фільм «Паця» (Нідерланди, Бельгія), учасник дитячого конкурсу Берлінале та номінант Європейського кінопризу. Картина про порося, яке стає домашнім
улюбленцем дев’ятирічної дівчинки.

6 липня – пригодницький фільм «Пригоди на Гелловін» (Данія), призер Міжнародного фестивалю дитячого та юнацького кіно в Мальме BUFF та номінант на Данську кінопремію. Головний герой – хлопчик, який намагається розшукати свою раптово зниклу сестру у найстрашніший вечір у році.

Фільми «Джура-королевич», «Неймовірна подорож на Північний полюс», «Зіронька Лаури», «Планета Ґаї», «Душа команди», «Паця», «Пригоди на Гелловін» беруть участь у Міжнародному конкурсі. Переможця цієї програми визначать відвідувачі фестивалю шляхом глядацького голосування.

7 липня – позаконкурсний ретроспективний показ фільму «Таємний сад» Аґнєшки Голланд («Ціна правди»)до 30-річчя з дати виходу фільму. Екранізація класичного дитячого роману
англійської письменниці Френсіс Годґсон Бернет. Картина розповідає про 10-річну дівчинку, яка розгадує таємницю саду, захованого в похмурому маєтку.

8 липня – показ фільмів-фіналістів 7-го Дитячого кіноконкурсу. У добірку ввійшли 20 робіт режисерів і режисерок 7-14 років з усієї України. Призерів обере професійне журі, до складу якого ввійшли відомі українські кінематографісти: режисерка анімаційного фільму «Мавка. Лісова Пісня» та авторка мультсеріалу «Пес Патрон» Олександра Рубан, режисер і сценарист стрічки «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук та акторка Римма Зюбіна («Гніздо горлиці»,
«Люся Інтерн»). Відвідувачі фестивалю оберуть призера глядацьких симпатій.

9 липня – фільм-закриття фестивалю «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» – українське пригодницьке фентезі, яке стало переможцем торішнього Чілдрен Кінофесту.

Знятий за мотивами казки Сашка Лірника, фільм розповідає про пригоди козака, який намагається вибратися з пекла.

Долучитися до фестивалю можна також віртуально: в онлайн-кінотеатрі Чілдрен Кінофесту можна буде переглянути добірку фільмів-фіналістів Дитячого кіноконкурсу (буде доступна в усьому світі), Спеціальну ювілейну онлайн-програму – добірку фільмів-переможців Чілдрен Кінофесту попередніх років (переможці міжнародного конкурсу будуть доступні лише на
території України, а переможці Дитячих кіноконкурсів – в усьому світі).

Чілдрен Кінофест – найбільший в Україні кінофестиваль для дітей і підлітків, створений з метою виховання нового покоління кіноглядачів в Україні, розвитку практик сімейного культурного дозвілля та просування мистецтва кіно. За весь час від заснування у 2014 році подію відвідали понад 250 тисяч глядачів і глядачок. Від започаткування Дитячого
кіноконкурсу на нього було подано вже понад тисячу робіт, 25 із яких стали призерами.

10-й Чілдрен Кінофест відбудеться з 30 червня до 9 липня. Усі події безкоштовні за реєстрацією.

Чілдрен Кінофест проходить за підтримки Українського культурного фонду.

Партнери: UNICEF, Goethe-Institut в Україні, Посольство Данії в Україні, Посольство Іспанії в Україні, Посольство Норвегії в Україні.

Медіапартнери: Суспільне мовлення, Суспільне Культура, УП.Життя, МАНмедіа, Освіторія Медіа, На урок, Нова українська школа, Київ24.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 грудня 2023
28 квітня 2022
08 січня 2022
29 липня 2021
06 липня 2021
07 червня 2021
28 травня 2021
24 травня 2021
12 жовтня 2020
08 червня 2020