Поділитись:

Дороге м'ясо і дешеві яйця: як змінилися ціни на Волині

Субота, 15 липня 2023, 11:05
Дороге м'ясо і дешеві яйця: як змінилися ціни на Волині

У червні 2023 року споживчі ціни на Волині, порівняно з попереднім місяцем, зросли на 1,1 %.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.

Загалом з початку року ціни на Волині зросли на 4,1 %.

У червні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,5 %. Найбільше (на 4,4–1,3 %) подорожчали яловичина та телятина, масло,  фрукти, свинина. Підвищились ціни на рибу та продукти з риби, сири та хліб на 0,9–0,6 %. Водночас подешевшали продукти переробки зернових, рис, кисломолочна продукція, соняшникова олія, яйця, сало, овочі, безалкогольні напої, макаронні вироби, сметана на 5,9–0,4 %.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,3 %, зокрема тютюнові вироби – на 1,6 %.

Одяг і взуття подешевшали на 2,1 %, зокрема взуття – на 2,2 %, одяг – на 2,1 %.

Зростання тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 12,3 % відбулося головним чином внаслідок підвищення цін на електроенергію на 69,7 %.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 1,2 % відбулося внаслідок подорожчання послуг лікарень на 3,0 %, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 1,7 %.

Ціни на транспорт знизилися на 0,5 % в основному через здешевлення палива і мастил на 1,4 %, водночас подорожчав проїзд у залізничному пасажирському транспорті на 3,4 %.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,4 %, що пов'язано з подорожчанням місцевого телефонного зв'язку, інтернету та мобільного зв'язку на 13,8–1,2 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів