Поділитись:

Велика колона вагнерівців прибула у Білорусь, – «Гаюн» (фото)

Субота, 15 липня 2023, 19:44
Велика колона вагнерівців прибула у Білорусь, – «Гаюн» (фото)

Вранці 15 липня у Білорусі помічено велику колону легкових і вантажних автомобілів на номерах так званих «ДНР/ЛНР», на яких приїхали вагнерівці, повідомляють партизани з «Білоруського Гаюна».

Про це пишуть Волинські новини

«Сукупність чинників вказує, що це колона ПВК «Вагнер», яка вночі в’їхала в Білорусь із РФ у районі Кричева. Далі вони прослідували через Рогачов у бік Бобруйська і потім – на Осиповичі. Маршрут вказує на те, що колона ПВК «Вагнер» рухається до наметового табору в с. Ціль», – йдеться у повідомленні.

Велика колона вагнерівців прибула у Білорусь, – «Гаюн» (фото) 

За даними волонтерів, у колоні помічено щонайменше 60 автомобілів, серед яких «пікапи, великі фури, буханки й щонайменше 3 автобуси для перевезення людей». Зазначається, що колону супроводжувала білоруська поліція. Державна прикордонна служба України підтверджує появу в Білорусі окремих груп ПВК «Вагнер», українські правоохоронці будуть ретельно відстежувати їхні кроки на території цієї країни.

«Як ми повідомляли раніше, зважаючи на заяви і риторику білоруського керівництва в питанні прийому російських найманців та облаштування місць для їхнього розміщення не можна було виключати, що рано чи пізно в Білорусі вони все ж з’являться. Станом на зараз наявна інформація показує, що в Білорусі почали спостерігатися окремі групи представників із приватних військових кампаній, які переміщаються з території Росії. Своєю чергою ми продовжуємо відстежувати цю ситуацію, аби розуміти всі місця, де вони будуть дислокуватися, яка кількість їх буде і які завдання вони виконуватимуть», – повідомив він.

Нагадаємо: фахівці Інститут вивчення війни (ISW) зазначають, що риторика російського диктатора володимира путіна підтверджує, що він хоче зберегти групу «Вагнер» як бойову силу, відокремивши її від Євгена Пригожина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів