Поділитись:

Заступник голови Волиньради Пустовіт пояснив, чому має отримати квартиру як військовослужбовець (відео)

Середа, 19 липня 2023, 09:30
Заступник голови Волиньради Пустовіт пояснив, чому має отримати квартиру як військовослужбовець (відео)

Заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт відповів, чому має отримати квартиру у Луцьку.

Нагадаємо: заступнику голови Волинської обласної ради Григорію Пустовіту та його родині хочуть виділити квартиру у Луцьку.

Йому, дружині та синові хочуть виділити двокімнатну квартиру на вулиці Арцеулова. Загальна площа приміщення – 64,7 м2, а житлова – 31,4 м2.

До слова, зараз заступник очільника обласної ради зареєстрований в гуртожитку на вулиці Привокзальній. Крім того, у 2016 році Григорій Пустовіт купив квартиру у багатоповерхівці на вулиці Арцеулова у Луцьку за 1,3 мільйона гривень. Тоді він пояснював журналістам, що купив житло для дочки, а сам там «часом живе».

На своїй сторінці у фейсбуці Пустовіт написав, що є підполковником у відставці, який знаходиться на житловій черзі з 1995 року.

«У 2004 році звільнився з лав Збройних Сил України із залишенням на черзі для отримання житла у Луцькому гарнізоні. На момент звільнення я був десь у другій сотні кандидатів для отримання житла. За цей час військові пенсіонери отримували житло або грошову компенсацію за житло і черга поступово рухалась. У минулому році підійшла моя черга отримувати житло. Поки зібрав документи, поки ці документи були розглянуті як на гарнізонній житловій комісії, так і в Комісії з контролю за забезпеченням військовослужбовців Збройних Сил України, яка розглядає документи всіх кандидатів, що знаходяться в гарнізонних чергах на отримання житла в Україні, пройшов час. І ось мої документи потрапили в Луцьку міську раду для розгляду на виконкомі», – зазначив посадовець.

Також Пустовіт додав, що гроші на житло, мовляв, виділяються не з місцевих бюджетів, а ще додав, що цю квартиру не міг би отримати хтось з військовослужбовців, які нині служать.

«Чи могла б квартира, яка мені виділена потрапити до військовослужбовців ЗСУ? Для військовослужбовців, які проходять дійсну службу - ні. Чому? Міністерство оборони України за державні гроші купує житло як службове для військовослужбовців, які зараз служать, так і невелика частина придбаного житла виділяється як постійне житло для військових пенсіонерів, що перебувають на черзі. Ще раз звертаю вашу увагу, що це не гроші з місцевих бюджетів. В разі, якби я відмовився від цього житла, то його б отримав інший військовий пенсіонер, який знаходиться в черзі за мною. Чи я перший отримую житло під час війни? Ні, тільки в Луцьку до мене за цей період отримали житло згідно черги 37 військових пенсіонерів. Я 38 отримувач. Знаю, що на підході для отримання житла ще двоє військових пенсіонерів», – пише Григорій Пустовіт.

Також посадовець додав, що розуміє обурення, але сподівається, що його 28-річне перебування на житловій гарнізонній черзі та надане роз'яснення знімуть багато питань.

Посадовець інформацію про надання квартири йому як військовослужбовцю некоректною, проте на запитання головного редактора сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» Андрія Лучика, у чому ж некорентність, Пустовіт пояснити так і не зміг.

Заступник голови Волиньради Пустовіт пояснив, чому має отримати квартиру як військовослужбовець (відео) 

Луцький міський голова Ігор Поліщук у коментарях на сторінці волонтерки Ольги Валянік написав, що квартира, яку має отримати Пустовіт, є на балансі Міноборони.

«Квартира вже надану Григорію Пустовіту рішенням Комісії з контролю за забезпеченням військовослужбовців ЗСУ. Ця квартира куплена за кошти Міноборони, є власністю Міноборони і розподіляється згідно внутрішньої черги Міноборони, що й затверджена рішенням комісії. Ні міська рада, ні виконком не має до цієї квартири жодного відношення. Розгляд цього питання на виконкомі є рудиментом Житлового кодексу УРСР, який досі діє в Україні», – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
19 квітня 2024
18 квітня 2024
13:13
09:10
17 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07