Поділитись:

«Концепція закладу не дозволяє»: у ресторані за Луцьком відмовили у поминальному обіді вдові Героя (відео)

Неділя, 21 квітня 2024, 09:14
«Концепція закладу не дозволяє»: у ресторані за Луцьком відмовили у поминальному обіді вдові Героя (відео)

Неподалік Луцька у ресторанному комплексі «ЖИТО» адміністрація відмовила керівниці луцького медичного центру «Клініка лікаря Цюха» Іванні Цюх провести поминальний обід з побратимами на роковини пам'яті її чоловіка Олександра Гнатюка, який загинув на війні. 

Про це розповіли Іванна Цюх та професорка кафедри міжнародних економічних відносин та управління проєктами ВНУ ім. Лесі Українки Наталія Павліха у фейсбуці. 

«Я глибоко обурена ганебною поведінкою адміністрації ресторанного комплексу «ЖИТО» у нашому рідному Луцьку! На прохання жінки Іванни Цюх, яка втратила свого чоловіка Олександра Гнатюка – Героя, що загинув у війні, – провести поминальний обід з побратимами на річницю його пам’яті, їй публічно відмовили. Посилалися на «концепцію» закладу, яка не передбачає проведення поминок», – зазначила пані Наталія. 

З її  слів, зараз цей же заклад відкрито приймає гостей на урочисті вечірки та святкування, показуючи подвійні стандарти у своїй політиці.

«Як так може бути, що в час війни дозволяється веселитися, але відзначити жалобний захід на честь Героя – ні? Усі, хто в тилу, зарубайте собі на носі, що у цей важкий час ми маємо підтримувати один одного та вшановувати пам'ять наших Героїв! Тил має бути надійним. Це аксіома. Простий асоціативний ряд «ветеран = військовий = захисник = повага» має бути в «концепціях» усіх закладів, і у головах нас усіх. Без будь-яких «але». Або ж йдіть зі своєю «концепцією» ЗА РУСКІМ КОРАБЛЕМ!», – додала вона. 

«Концепція закладу не дозволяє»: у ресторані за Луцьком відмовили у поминальному обіді вдові Героя (відео) 

Іванна Цюх розповіла, що сталося це у середу, 17 квітня. 

«У середу я опам'яталася, що у цю суботу, 20 квітня, мала б виповнитись річниця пам'яті мого загиблого чоловіка. І я почала обдзвонювати заклади, що поблизу Гаразджі, де похований мій чоловік. Я подзвонила в один заклад. Сказали, що «зайнято». І тут я згадала за ресторанний комплекс «ЖИТО». Багато, хто його знає, з такою надихаючою назвою. Зараз вони виставляють у себе на сторінці, які вони православні християни: там про кошички, про пасочки, таке інше. Я зателефонувала до них. Підняв слухавку адміністратор. Запитала: чи є така можливість у суботу, 20 квітня, з 13 до 15 зробити поминальний обід за своїм чоловіком. Повідомила про кількість людей. Сказали, що «без проблем, але під'їдьте сьогодні ввечері, аби меню узгодити та розрахуватися», – розповідає пані Іванна.

«Концепція закладу не дозволяє»: у ресторані за Луцьком відмовили у поминальному обіді вдові Героя (відео) 

Жінка каже, що приїхавши на місце, вони з колегами годину чекали на адміністратора. Однак, за її словами, це була не проблема, адже вони поговорили та випили кави, поки чекали. 

«За годину приїхав адміністратор Віталій. Зараз я так розумію, що ситуація не з Віталієм, проте він був посередником. Він, виявилось, не почув, що планується поминальний обід. Але він випивший був. Я йому пояснила, що треба не пити на робочому місці і тоді зі слухом все буде добре. Суть не в тому. Ми з ним сіли, спілкуємося. Він показав, де є стіл. Де будуть сидіти їхні гості. Виявилось, що там двоє хрестин, двох днів народжень, на той час. Він показав, де ми маємо сидіти. І коли він вкотре почув слово «поминки» – він дуже змінився. Він попросив відійти. Дав мені лист, де написано правила закладу. Повертається за кілька хвилин і каже: «Ми маємо вам відмовити. Ми не проводимо поминки». Кажу: «А шо не так. Я ж не прошу знижок, халяви чи ще щось. Я просто хочу дві години провести з рідними людьми для себе і для свого чоловіка. Тоді ж адміністратор сказав: «А як це ви будете робити? Там ювілей людини святкують, там хрестини. А ви своїми поминками. Може підете в бесідки?» – розказує вона.

Іванну це неабияк обурило, адже на вулиці 9-10 °C. Жінка попросила подивитися, де ж прописані ці правила. Натомість, за словами лікарки, він нахабно сказав: «Це я так сказав. Я вам це озвучую». Реакція, додає лучанка, навіть для неї була неочікувана.

«Та коли він зрозумів, яка популярність його чекає через це, та побачив, в якому шокові були свідки. Як таке може бути: коли вже 10 років йде війна, і 2 роки – повномасштабне вторгнення. Коли хлопців повз везуть щодня «на щиті». В нього риторика змінилася. Він одразу почав пропонувати щось інше», – повідомляє пані Іванна.

Вона зауважила, що в іншому закладі – за 200-300 метрів від ресторану «ЖИТО», їм не відмовили, а навпаки, заспокоїли та запевнили, що все буде добре і все підготують. 

Детальніше – у відео: 

Сайт новин Луцька та Волині «Конкурент» готовий вислухати та опублікувати позицію адміністрації ресторанного комплексу «ЖИТО».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів