Поділитись:

Cервери вступної кампанії атакує Росія, – МОН

Четвер, 27 липня 2023, 06:36
Cервери вступної кампанії атакує Росія, – МОН

Сервери, які обслуговують систему вступної кампанії в Україні, щодня атакують російські хакери. Однак плутанини з даними вступників не буде.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький, розповідаючи про роботу системи з відбору вступників на основі пріоритетності заяв, – повідомляє 24 канал.

Винницький повідомив: система вже відпрацьована давно. Мовиться про те, що спочатку відбирають вступників за першими пріоритетами.

«Якщо є достатньо балів для вступу на першому пріоритеті, то вступ завершується. Якщо ні, то йдемо до другого пріоритету. І так програма за програмою, заклад за закладом. Система працює вже багато років за широким конкурсом»,– зазначив Винницький.

І додав: вочевидь на наші сервери кожного дня відбуваються атаки від «друзів з півночі».

«Але ми це переживемо, бо безпека працює добре, тож плутанини я не передбачаю», – додав він.

Зауважимо: директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко розповідала, що упродовж основної сесії НМТ також виникали певні труднощі в роботі тестової платформи. Ці технічні труднощі, зокрема спричинені постійними хакерськими атаками, призвели до технічних збоїв у роботі сервісу тестування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 


 

Надрукувати
мітки:
коментарів