Поділитись:

Волиняни заборгували майже 458 мільйонів за комунальні послуги (фото)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 09 серпня 2023, 12:02
Волиняни заборгували майже 458 мільйонів за комунальні послуги (фото)

Волиняни станом на перше липня 2023 року заборгували за комунальні послуги майже 458 мільйонів гривень, з яких 288 мільйонів – лише за теплопостачання. У цю суму також входять заборгованості з минулих років.

Про це повідомили під час брифінгу щодо підготовки області до опалювального періоду 2023-2024.

Заступниця начальника управління житлово-комунального господарства ОДА Вікторія Темчишена розповіла, що це негативно впливає на підготовку до опалювального періоду. 

«288 мільйонів волиняни богують за послуги з теплопостачання. Рівень оплати жителями комунальних послуг станом на перше півріччя 2023 року становить 94,7%. Враховуючи, що це негативно впливає на підготовку до опалювального сезону, просимо своєчасно та повністю здійснювати оплату», – каже заступниця. 

Заступники начальника управління житлово-комунального господарства ОДА Вікторія Темчишена та Андрій ПирігЗаступники начальника управління житлово-комунального господарства ОДА Вікторія Темчишена та Андрій Пиріг
 

Також вона додала, що комунальні підприємства постійно проводять претензійно-позовна та інша робота з населенням щодо погашення заборгованості за «комуналку». З ними укладають договори реструктуризації заборгованості, якщо за борги не платять дуже довго, тоді суд виносить рішення про примусове стягнення (здебільшого це стосується тих, хто має великі борги).

До слова, підготовка до опалювального періоду готова на 63%. Зокрема усі заклади освіти підготовані на 67,9%, а заклади охорони здоров'я на 62,2%. Усі види робіт, які забезпечують безперебійне теплопостачання планують завершити до початку жовтня 2023 року. Навчальні заклади ж мають підготувати до 1 вересня. 

Крім того, особливу увагу приділяють об'єктам критичної інфраструктури. Станом на зараз там продовжують виконувати поточні та капітальні ремонти.

Нагадаємо: категорії населення, що витрачають на комунальні послуги 15% свого щомісячного прибутку, можуть розраховувати на субсидію. Втім є певні причини, за яких допомогу від держави можуть не надати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів