Поділитись:

Минулого року через корупцію з ДФС Волині звільнили 8 працівників

Середа, 27 січня 2016, 14:03
Минулого року через корупцію з ДФС Волині звільнили 8 працівників

У 2015 році співробітники відділу власної безпеки при ГУ ДФС в області провели 192 службові перевірки щодо дотримання антикорупційного законодавства в органах ДФС Волині.

Результат цих заходів – 85 подань керівникам органів ДФС для вжиття заходів реагування на виявлені порушення, а також притягнення до дисциплінарної відповідальності 97 посадових осіб, - повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Вісім посадовців територіальних органів ДФС Волині за результатами перевірок саме підрозділу власної безпеки – звільнено. Окрім того, минулого року , за матеріалами відділу власної безпеки ГУ ДФС Волині складено 5 протоколів за порушення вимог Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" від 07.04.2011 №3206-VI.

Водночас, до правоохоронних органів скеровано 22 матеріали щодо порушень чинного законодавства працівниками органів Головного управління ДФС у Волинській області та Волинської митниці, а також службовими особами суб'єктів господарювання для прийняття рішення та надання правової оцінки.

Напрацювання співробітників підрозділу власної безпеки стали підставою для відкриття 17 кримінальних проваджень щодо посадових осіб органів ДФС. Тобто, у напрямку виявлення та припинення корупційних правопорушень та злочинів з боку посадових осіб ДФС підрозділ спрацював досить ефективно.

Водночас, щоб попередити виникнення корупційних ризиків та проявів, співробітники відділу власної безпеки при ГУ ДФС Волині постійно здійснюють комплекс роз'яснювально - профілактичних заходів. Зокрема, вимоги антикорупційного законодавства працівникам органів ДФС Волині торік роз'яснено під час 346 бесід і виступів у трудових колективах.

Надрукувати
мітки:
коментарів