Поділитись:

У Луцькому районі роблять дорогу за 18,5 мільйонів (відео)

П'ятниця, 18 серпня 2023, 12:15
У Луцькому районі роблять дорогу за 18,5 мільйонів (відео)

В Олиці та селі Чемерин Луцького району триває поточний ремонт семикілометрового відрізка автомобільної дороги. Роботи планують завершити до вересня.

Як розповів Суспільному голова громади Олександр Прендецький, дорогу лагодять на умовах співфінансування з державного та місцевого бюджетів. Загальна вартість ремонту – 18,5 мільйонів гривень.

«Співфінансування нашої громади – 2,5 мільйона. Цілком полотно відновлюють в межах Олики 900 метрів, в межах села Чемерин — 200 м, і решта в Чемерині з частковим дрібним ямковим ремонтом», – зазначив голова громади.

Голова Олицької громади Олександр Прендецький. Фото: Суспільне ЛуцькГолова Олицької громади Олександр Прендецький. Фото: Суспільне Луцьк
 

Володимир Слісарчук – водій маршрутки, яка курсує між селами громади. Каже: протяжність маршруту 15 кілометрів, із них лише п'ять кілометрів дороги у задовільному стані.

«Треба робити 10 кілометрів шляху, тоді буд все добре з дорогою», — говорить водій.

Водій маршрутки Володимир Слісарчук. Фото: Суспільне ЛуцькВодій маршрутки Володимир Слісарчук. Фото: Суспільне Луцьк
 

Задоволена ремонтом жителька села Чемерин Олександра Козак. Зі слів жінки, раніше дорога була небезпечною для пішоходів:

«Хоч діти будуть нормально ходити. Тільки як би більше зробили, до всіх сіл. То що зроблять тут по Олиці, а мені в Чемерин знову добиратися по тій самій дорозі, що була, по калюжам».

Жителька села Чемерин Олександра Козак. Фото: Суспільне ЛуцькЖителька села Чемерин Олександра Козак. Фото: Суспільне Луцьк
 

На ділянці вже поклали вирівнюючий шар дорожнього полотна. Також встановлюють бордюри, роблять зону для зупинки громадського транспорту та пішохідну доріжку.

Як розповіла директорка Служби місцевих автомобільних доріг Оксана Грицюк, на ремонти автошляхів області цього року було виділено 600 мільйонів гривень.

«Цих коштів недостатньо, але стараємось підтримувати стан доріг з того, що маємо, — говорить директорка, — зараз відбувається експлуатаційне утримання у Луцькому районі в селі Хорохорин, Садів, в Боратинській та Горохівський громадах».
Загалом у Луцькому районі 1 348 кілометрів доріг місцевого значення, на їх утримання цього року витратять 36 мільйонів гривень. зі слів Оксани Гринюк, це на 6 мільйонів більше, ніж торік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів